De Amerikaanse zanger/gitarist David Luning treedt woensdag 12 februari op bij Live Stage Marnix in De Bospoort.
De Amerikaanse zanger/gitarist David Luning treedt woensdag 12 februari op bij Live Stage Marnix in De Bospoort. PR

'Artiesten spelen graag bij Live Stage Marnix'

7 februari 2020 om 15:50

Amerikaanse artiest in Edese Bospoort

EDE De Amerikaanse zanger en songwriter David Luning treedt woensdag 12 februari samen met bassist en mondharmonicaspeler Ben Dubin op bij luisterpodium Live Stage Marnix.

Marianne Koster

Tijdens zijn studie in Boston kwam David Luning voor het eerst in aanraking met Americana muziek. ,,Vrienden lieten me de albums van John Prine horen en ik luisterde intens en heel bewust naar Americana, folk, country of hoe je het ook maar noemt", herinnert Luning zich. ,,Vanaf dat moment wist ik wat ik met mijn leven wilde doen." Hij stopte met zijn studie, verhuisde naar Californië en ging zich toeleggen op het schrijven van liedjes. De gedreven performer, met een stemgeluid dat aan Ryan Adams doet denken, heeft inmiddels twee albums uitgebracht. Zijn optreden in Ede is onderdeel van een tournee door Nederland en België.

LUISTERPODIUM Live Stage Marnix organiseert sinds 2009 concerten in het Edese centrum met een frequentie van tien keer per jaar. De concerten vinden plaats in de zaal van Café de Bospoort, een sfeervolle ruimte met eigen bar. De optredende artiesten zijn professionele muzikanten, veelal afkomstig uit de Verenigde Staten en Canada. ,,Wij hebben goede contacten met boekers", zegt programmeur Harmannus Harkema. ,,Ook worden we regelmatig door artiesten benaderd die graag bij ons willen spelen. De huiskamerachtige ambiance, de uitstekende geluidskwaliteit en het luisterende publiek dat echt uit liefhebbers bestaat, maken dat ons podium in binnen- en buitenland goed bekend staat."

Het contracteren van David Luning stond al op het verlanglijstje sinds het najaar van 2018. Drie crew-leden van Live Stage Marnix bezochten toen onafhankelijk van elkaar een concert van David Luning en Ben Dubin en alle drie waren ze razend enthousiast.

Vorig jaar stond Luning in het voorprogramma van John Hiatt en toerde hij alleen op Amerikaanse bodem, nu is hij terug in Europa en voor het eerst te zien bij het Edese luisterpodium. Gezien het beperkte aantal zitplaatsen wordt reserveren aanbevolen.

KAARTVERKOOP David Luning en Ben Dubin treden woensdag 12 februari op in de zaal van café De Bospoort, Bospoort 1, Ede. Aanvang 20.15 uur, entree 12 euro. Kaartverkoop bij de zaal, in de voorverkoop bij platenzaak Velvet Music op het Maandereind of online via reservering@livestagemarnix.com.

Gereserveerde kaarten kunnen voor aanvang van het concert bij de zaal worden afgehaald.

Meer informatie op
www.livestagemarnix.com