Op 11 juli 1984 raasde er een zware zomerstorm over onze gemeente. In Voorthuizen ging een fraaie boom vlak voor de deur van de voormalige gereformeerde kerk bijna tegen de vlakte, maar werd door het kerkgebouw in zijn val gestuit. Aan kap viel niet te ontkomen. Links op de achtergrond café ‘De Lindeboom’. Ik denk dat de Barneveldse opticien Niek de Boer uit Barneveld toen in het mooie, klassieke pand ernaast woonde.
Op 11 juli 1984 raasde er een zware zomerstorm over onze gemeente. In Voorthuizen ging een fraaie boom vlak voor de deur van de voormalige gereformeerde kerk bijna tegen de vlakte, maar werd door het kerkgebouw in zijn val gestuit. Aan kap viel niet te ontkomen. Links op de achtergrond café ‘De Lindeboom’. Ik denk dat de Barneveldse opticien Niek de Boer uit Barneveld toen in het mooie, klassieke pand ernaast woonde. Jan Pit

Vrogger: [1984]

Jan Pit maakte duizenden foto's voor de Barneveldse Krant. Voor de rubriek Vrogger put hij uit zijn rijke archief. Vandaag gaan we terug naar 1984, met fotobijschriften van Gerjan Crebolder.

In Voorthuizen werd op 1 juni 1984 een gezellig familiekorfbaltoernooi gespeeld. Zo te zien op een camping maar dat weet ik eerlijk gezegd niet. Mocht dat niet het geval zijn, dan komt het zogenaamde ‘Knollenveld’ als speelterrein daarvoor in aanmerking.
Zwartebroek en Terschuur beleefden op 15 mei 1984 de (jaarlijkse?) ‘Dorpenslag’ waarvan touwtrekken een van de onderdelen was. Nadat de dorpen in velerlei opzichten naar elkaar toegroeiden en min of meer ‘Terbroek’ ontstond, kwam er een einde aan het spektakel.
Traditiegetrouw ging de Kootwijkerbroekse Fietsvierdaagse op 4 juli 1984 van start bij cafetaria ‘Het Spinnewiel’ aan de Veluweweg. Het aantal vrouwelijke deelnemers overtrof (al even traditiegetrouw) het aantal mannelijke ‘pedaleurs’. ‘Ach’, zullen ze wel gedacht hebben, ‘kunnen wij er ook nog eens uit.’
Voor deze foto behoefde fotograaf Jan Pit bijna de deur niet uit. Zware regenval maakte op 10 juli 1984 de Livingstonestraat tot een soort Zambezi-rivier waaraan de naamgever van deze straat, David Livingstone, goede herinneringen bewaart.