Hervormde Gemeente Voorthuizen stelt kerkgebouwen open

4 januari 2021 om 14:26

VOORTHUIZEN De Hervormde Gemeente in Voorthuizen heeft besloten om haar kerkgebouwen, (Dorpskerk, Kerkstraat) (Bethabara, Van den Berglaan) open te stellen voor iedereen die daar behoefte aan heeft. ,,Dat we niet met zijn allen naar de kerk kunnen komen voor de zondagsviering vanwege corona, is voor veel mensen een gemis´´, aldus een woordvoerder. ,,Daarom is besloten om de kerkgebouwen open te stellen voor iedereen die er behoefte aan heeft om even een moment van bezinning en/of stille tijd te hebben. Een gastheer/vrouw zal de belangstellenden welkom heten.´´

Belangstellenden zijn elke donderdagochtend van 10.00-12.00 uur welkom in kerkelijk centrum Bethabara (Van den Berglaan 79). Op zaterdagmorgen (van 10.00-12.00 uur) is de Dorpskerk (Kerkstraat 35) open.


´Hoe lang mag mijn kind achter een scherm?´

BARNEVELD Hoe lang mag mijn kind achter een scherm? Welke apps zijn geschikt voor mijn peuter? Deze en andere vragen komen woensdag 9 december aan de orde tijdens een (coronaproof) informatiebijeenkomst over media-opvoeding in de Bibliotheek in Barneveld. ,,Marije Lagendijk, specialist mediaopvoeding van Bureau Jeugd en Media, leidt de deelnemers langs de leukste en beste apps, games en video’s voor jonge kinderen. Deze kunnen ter plekke worden uitgeprobeerd.´´

Tevens vertelt Lagendijk hoe een kind veilig en verantwoord online kan meedoen. Daarbij komen vragen aan de orde als: welke vaardigheden leren kinderen via digitale media en welke juist niet? Hoe zorg je voor veilige online speelruimte? En hoe kun je je kind zelf aanleren op tijd te stoppen met media? Er is ook gelegenheid om ervaringen met andere ouders uit te wisselen. De bijeenkomst is gratis en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via de ticketshop op www.bibliotheekbarneveld.nl. Vanwege de coronamaatregelen is deze bijeenkomst al twee keer verzet. Als een fysieke bijeenkomst niet door kan gaan, dan wordt deze op dezelfde dag en tijdstip online gegeven. Via de mail worden de deelnemers op de hoogte gehouden.
Voor vragen: bel van dinsdag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur naar (0342) 403 483.


Kerstconcert Evert van de Veen

VOORTHUIZEN Evert van de Veen geeft op tweede kerstdag (zaterdag 26 december) zijn traditionele kerstconcert in de Gereformeerde Kerk van Voorthuizen.

Van de Veen brengt onder meer twee complete kerstsuites van Jan Zwart ten gehore. Ook speelt hij bewerkingen over kerstliederen van Feike Asma, André van Vliet en Jan Bonefaas. Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,00 (kinderen tot 15 jaar gratis). Er is plaats voor 30 bezoekers. Aanmelden verplicht via info@evertvandeveen.nl of bellen naar 06-27441103.