Nederland, Berg en Dal, 28-10-2020 
Ouderen laten zich via de huisarts inenten met een griepvaccin. Het is de jaarlijkse inentingscampagne voor 60-plussers. Vanwege de coronaepidemie worden de mensen in het plaatselijke dorpshuis ingeent . Ook zijn mondkapjes en anderhalvemeter afstand bewaren verplicht en dragen de zorgmedewerkers beschermende kleding om besmetting te voorkomen .
Foto: ANP/ Hollandse Hoogte/ Flip Franssen
Nederland, Berg en Dal, 28-10-2020 Ouderen laten zich via de huisarts inenten met een griepvaccin. Het is de jaarlijkse inentingscampagne voor 60-plussers. Vanwege de coronaepidemie worden de mensen in het plaatselijke dorpshuis ingeent . Ook zijn mondkapjes en anderhalvemeter afstand bewaren verplicht en dragen de zorgmedewerkers beschermende kleding om besmetting te voorkomen . Foto: ANP/ Hollandse Hoogte/ Flip Franssen anp / Flip Franssen

'Voorrang voor zorgvrijwilligers'

7 december 2020 om 10:53

DEN HAAG (ANP) 50PLUS wil zorgvrijwilligers ook met voorrang laten vaccineren tegen het coronavirus. Volgens de politieke partij zijn veel vrijwilligers, met name ouderen, uit angst besmet te raken tijdelijk gestopt met hun vrijwilligerswerk. Hierdoor dreigt volgens 50PLUS een vrijwilligerstekort bij zorg- en welzijnsorganisaties. Lijsttrekker Liane den Haan: “Zorg- en welzijnsorganisaties kunnen niet zonder de hulp van vrijwilligers. Doordat in sommige organisaties meer dan de helft van de vrijwilligers tijdelijk niet durft te komen, staat de zorg onder druk. Vanuit 50PLUS doen we daarom de oproep aan de politiek met betrekking tot het vaccinatieprogramma.”