2020-12-05 20:12:15 epa08865408 Players react during a Spanish LaLiga soccer match between Cadiz CF and FC Barcelona at Carranza stadium in Cadiz, southern Spain, 05 December 2020.  EPA/ROMAN RIOS
2020-12-05 20:12:15 epa08865408 Players react during a Spanish LaLiga soccer match between Cadiz CF and FC Barcelona at Carranza stadium in Cadiz, southern Spain, 05 December 2020. EPA/ROMAN RIOS Epa/roman Rios

Cádiz bezorgt Barça vierde verlies

7 december 2020 om 11:19

Ongekende crisis bij Catalanen

CÁDIZ (ANP) Zo makkelijk het FC Barcelona afgaat in de Champions League, zo moeizaam verloopt het seizoen voor trainer Ronald Koeman in de competitie.

Op bezoek bij nieuwkomer Cádiz leed Barcelona alweer de vierde nederlaag van het seizoen.

Cádiz, dat dit seizoen thuis pas 2 punten had gehaald, won met 2-1. Cádiz kwam al na 8 minuten op voorsprong door een doelpunt van Álvaro. De aanvaller raakte de bal nadat Barcelona-verdediger Óscar Mingueza met het hoofd zijn doelman Marc-André Ter Stegen in grote problemen had gebracht. Het zetje van de aanvaller van Cádiz was niet eens meer nodig, maar hij kreeg het doelpunt zo wel op zijn naam.

Barcelona, zonder de geblesseerde verdedigers Gerard Piqué, Samuel Umtiti en Sergi Roberto, drong wel wat aan maar overtuigde niet. Lionel Messi, die afgelopen week het Champions League-duel met Ferencváros (3-0-zege) mocht overslaan, liep er wat verloren bij. Inzetten van Philippe Coutinho en Martin Braithwaite leverden geen doelpunt op. Met name de geblesseerde aanvaller Ansu Fati werd opnieuw gemist.

Koeman bracht na rust Pedri en Ousmane Dembélé voor Mingueza en Coutinho. Frenkie de Jong schoof een linie naar achteren zoals dat de laatste tijd vaker nodig is. In de 57e minuut werd het gelijk. Uit een voorzet van Jordi Alba belandde de bal via het been van verdediger Pedro Alcalá in zijn eigen doel: 1-1.

VOORSPRONG Zes minuten later stond de thuisploeg alweer voor. Er ging gerommel in de Barcelona-defensie aan vooraf met negatieve hoofdrollen voor Alba, verdediger Clément Lenglet en doelman Ter Stegen. Good-old Álvaro Negredo profiteerde: 2-1.

Barcelona heeft slechts 14 punten uit tien wedstrijden. Cádiz heeft er vier meer, maar ook twee duels meer gespeeld. Koploper Atlético Madrid heeft, met eveneens tien duels gespeeld, al 12 punten meer dan de ploeg van Koeman.