Talent Arensman plant wielerloopbaan zorgvuldig

7 december 2020 om 11:37

BEESD (ANP) Zijn optreden in de Ronde van Spanje was voor de buitenwacht een verrassing.

Thymen Arensman, vrijdag 21 geworden, viel aan waar het kon en bereikte twee top 10-plaatsen, een keer werd hij zelfs derde. Voor de wielrenner uit Beesd was het een volgende stap in een nauwkeurig geplande loopbaan. Het liefst blijft Arensman nog even in de luwte. “Maar eventuele druk van buitenaf zal mijn plan niet veranderen.”

Arensman was vrijdag ook getuige van de virtuele teampresentatie waarin zijn ploeg Sunweb werd omgedoopt in Team DSM. De “verdere ontwikkeling van jonge klassementsrenners” werd door hoofdcoach Rudi Kemna als een van de doelen voor volgend jaar genoemd. Arensman is zo’n renner. Hij maakt sinds juli deel uit van de ploeg in een door corona gehinderd wielerjaar. Met de drie kort op elkaar volgende grote rondes kreeg hij de kans zich in de Vuelta te ontwikkelen. “Ik ging er met een open ‘mindset’ naartoe. Wilde zo veel mogelijk leren van oudere renners en sterker worden.”

Onzeker was hij niet. "Ik wist wat ik kan, op trainingen had ik goede waarden laten zien. Nu heeft het grote publiek dat ook gezien. Dat is mooi, maar er verandert niets. Ik wil stapje voor stapje beter worden.” Voor insiders was het optreden van Arensman geen grote verrassing. In 2018 werd hij namelijk nog tweede in de Tour de l'Avenir, zeg maar de (korte) Tour de France voor beloften.