Julio Pleguezuelo en Queensy Menig (rechts) juichen na de 1-2 van laatstgenoemde.
Julio Pleguezuelo en Queensy Menig (rechts) juichen na de 1-2 van laatstgenoemde. anp / Maurice van Steen

Menig doet oude club Ajax veel pijn

7 december 2020 om 11:32

Twente ijzersterk in de ArenA

AMSTERDAM (ANP) Het oog wil ook wat, besefte Queency Menig na zijn twee treffers voor FC Twente in het gewonnen uitduel met Ajax (1-2).

En dus sprintte de aanvaller nog even naar de kleedkamer voordat hij voor alle camera’s verscheen. “Hij wilde zijn oorbellen even halen”, lachte zijn trainer Ron Jans. “Prachtig toch.”

Terug bij alle journalisten deed Menig met Amsterdamse tongval zijn verhaal. “Ik ben een jongen van hier”, doelde hij niet alleen op zijn geboorteplaats. Maar liefst tien jaar droeg hij het shirt van Ajax, vooral in de jeugdopleiding. Menig speelde uiteindelijk drie duels voor het eerste elftal voordat hij te licht werd bevonden en mocht vertrekken.

“Dit is zo’n mooie avond”, keek Menig terug. “Ik had nog nooit gescoord in de ArenA en nu maak ik er twee, Het gaat zo lekker dit seizoen. Niet alleen met mij en de andere aanvallers Danilo en Cerny. We hebben een goede trainer, een goede assistent-trainer en goede middenvelders en verdedigers. En onze doelman Joël Drommel is zelfs voor het Nederlands elftal opgeroepen.”

Op 25-jarige leeftijd is Menig eindelijk volwassen geworden, zei trainer Jans toen de man van de wedstrijd onder de douche stond. “Het is een geweldig kereltje. Hij praat heel anders dan ik, maar hij is daardoor ook een stuk grappiger. Hij weet nu ook waar het om gaat. Toen hij bij PEC Zwolle onder mij speelde, nog niet helemaal.”

Ajax verhuurde Menig aan PEC Zwolle maar verkocht hem uiteindelijk aan het Franse Nantes, dat hem alweer snel verhuurde aan het Engelse Oldham Athletic en later weer aan PEC Zwolle. Anderhalf jaar geleden tekende hij een 2-jarig contract bij FC Twente.