Grosjean moet slotrace overslaan

7 december 2020 om 10:36

SAKHIR (ANP) De Franse coureur Romain Grosjean moet ook de laatste Formule 1-race van het jaar overslaan. Grosjean keert terug naar zijn huis in Zwitserland om daar te herstellen van de brandwonden die hij vorige week opliep bij een zware crash in de Grote Prijs van Bahrein. De 34-jarige coureur kan daarom niet op de baan afscheid nemen van de Formule 1.

Grosjean heeft geen stoeltje voor volgend seizoen. Hij moet net als zijn Deense teamgenoot Kevin Magnussen weg bij Haas, dat met Nikita Mazepin en Mick Schumacher twee talentvolle coureurs heeft vastgelegd voor 2021.

Grosjean crashte vorige week in de openingsronde. Zijn bolide brak in tweeën en dat leidde tot een vuurzee. Grosjean wist daaruit te ontsnappen, maar liep wel brandwonden op, vooral aan zijn handen. “De risico’s voor mijn herstel en gezondheid zijn te groot als ik ga racen”, zei de coureur, die aanvankelijk hoopte volgende week bij de slotrace in Abu Dhabi nog één keer in zijn bolide te kunnen stappen. “Het was een heel moeilijke beslissing, maar dit is het beste voor mijn toekomst.” De Braziliaan Pietro Fittipaldi vervangt Grosjean ook in Abu Dhabi. Fittipaldi debuteerde afgelopen weekeinde in de GP van Sakhir in de Formule 1.

Grosjean debuteerde in 2009 in de Formule 1. Hij deed mee aan 181 grands prix en haalde tien keer het podium. Wat Grosjean nu gaat doen is nog niet bekend.