Technisch directeur Max Huiberts van AZ Alkmaar geeft een toelichting op het ontslag van coach Arne Slot.
Technisch directeur Max Huiberts van AZ Alkmaar geeft een toelichting op het ontslag van coach Arne Slot. in een Interview met fox Sports Voorafgaand aan de Nederlandse Eredivisie-wedstrijd Tussen az Alkmaar en fc Groningen in het Afas Stadion op 06 December 2020 in Alkmaar, Nederland.anp / Jeroen Putmans

'Slot heeft geen focus meer'

7 december 2020 om 10:14

Huiberts geeft tekst en uitleg over ontslag AZ-hoofdtrainer

ALKMAAR (ANP) Het feit dat de ontslagen coach Arne Slot met Feyenoord heeft gepraat voor de trainersfunctie voor volgend jaar, was voor de clubleiding van AZ reden om per direct uit elkaar te gaan.


“Die beslissing hebben we genomen omdat een coach die aan het einde van het jaar naar Feyenoord vertrekt, niet meer de volledige focus op AZ heeft”, zei technisch directeur Max Huiberts bij de NOS.


IN GESPREK De Alkmaarse club vernam recent dat Slot in gesprek is met de Rotterdammers om de daar vertrekkende coach Dick Advocaat op te volgen. “Ik heb dat Arne op de man af gevraagd en hij bevestigde dat. Dat was voor ons de reden om per direct uit elkaar te gaan”, zei Huiberts. “Wij eisen van iedereen in de organisatie dat ze met AZ bezig zijn en de volledige focus hebben op AZ.”

De technisch directeur zei transparantie belangrijk te vinden. “Afspraken daarover hoeven we niet te maken, dat is de manier van werken bij AZ. We zijn altijd open en eerlijk naar elkaar.” Huiberts wilde Slot niet stiekem noemen, maar zei het wel raar te vinden dat de trainer met andere clubs praat, “omdat we pas net zijn begonnen aan de competitie”.


DIRECTE CONCURRENT Voor AZ speelt ook mee dat het om een directe concurrent in de Eredivisie gaat. “Anders hadden we straks een coach zitten die iedere week de vraag krijgt hoe het met Feyenoord gaat”, zei Huiberts bij FOX Sports. “Een buitenlandse club was denk ik anders geweest, maar ook dan had ik het graag van de persoon zelf gehoord en het niet via de media willen vernemen.” Toch was het volgens de technisch directeur geen beslissing op basis van emotie.

Volgens Huiberts is deze situatie anders dan bij de vorige trainer John van den Brom, die AZ twee seizoenen geleden verruilde voor FC Utrecht. “John is hier vijf jaar trainer geweest en we hebben altijd alles met elkaar gedeeld. Toen is alles op basis van vertrouwen gegaan. Dan ga je op een andere manier het gesprek in.”


ZONDAG Komende zondag gaat AZ op bezoek bij FC Twente.