Autosport

7 december 2020 om 10:34

Mick Schumacher pakt titel in Formule 2

SAKHIR (ANP) Mick Schumacher heeft de wereldtitel in de Formule 2 veroverd. De zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher, die volgend jaar debuteert in de koningsklasse van de autosport, haalde de titel binnen in de afsluitende race op het circuit van Sakhir. Makkelijk ging dat niet voor de jonge Duitser.

De 21-jarige Schumacher finishte als achttiende en pakte geen punten, maar zijn Britse concurrent Callum Ilott eindigde als nummer 10 van de race ook buiten de punten. De Duitser behield zo zijn voorsprong van 14 punten in het klassement. Zo haalde Schumacher, die voor het Italiaanse Prema-team rijdt, twee jaar na zijn overwinning in het Europees kampioenschap in de Formule 3 ook de titel in de op een na hoogste klasse binnen de autosport binnen.

“Ik begrijp het nog niet echt. Ik voel me nog niet als een kampioen”, zei Schumacher. “Callum maakte het me heel moeilijk, maar dat was ook heel leuk.”

De Duitser begon als derde aan de laatste race van het seizoen in Bahrein, maar kwam al in de openingsronde in de problemen toen hij bij het aanremmen voor een bocht zijn banden blokkeerde. “Ik weet echt niet wat er is gebeurd. We hebben een pitstop gemaakt, maar zijn er niet in geslaagd om weer voorin te komen. Gelukkig was het genoeg om kampioen te worden”, aldus Schumacher, die volgend seizoen in de Formule 1 voor het Amerikaanse team Haas gaat racen.
Jehan Daruvala uit India won de race, gevolgd door de Japanner Yuki Tsunoda en de Brit Daniel Ticktum.