Voetbal

7 december 2020 om 11:09

Koopmeiners staat achter ontslag Slot

ALKMAAR (ANP) Aanvoerder Teun Koopmeiners van AZ staat achter de beslissing van de clubleiding om hoofdtrainer Arne Slot te ontslaan. Slot kreeg zaterdag te horen dat hij weg moet, omdat hij buiten medeweten van de clubleiding om al onderhandeld zou hebben met Feyenoord. “Het was heel chaotisch, heel hectisch, apart”, zei Koopmeiners na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-2) bij FOX Sports. “Uiteindelijk staan we achter het besluit en we zijn blij met degene die naar voren is geschoven, daar hebben we het volste vertrouwen in. Maar dat neemt niet weg dat het wel uitermate ongelukkig is hoe dit tot z’n einde is gekomen.”

“Het was een bijzondere dag, een dag die je niet vaak meemaakt. We waren in die zin ook wel aangeslagen. Arne is een fantastische trainer voor ons geweest, we hebben veel van hem geleerd”, zei Koopmeiners. “Daar willen we hem voor bedanken. Het is zonde dat het zo is geëindigd.”
De aanvoerder van AZ had Slot zaterdagavond aan de telefoon. “Hij heeft mij en het team bedankt voor de inzet. Hij vond de samenwerking ontzettend prettig. Voor mij is het verder niet relevant om te weten hoe die gesprekken zijn gegaan. Wij moeten door.”