Afbeelding
Oog en Optiek

Expositie ‘Portret van een fotoclub’ in Museum Lunteren

11 januari 2022 om 15:51 Kunst

LUNTEREN Museum Lunteren wil met een nieuwe expositie van 43 foto’s laten zien dat het oog van de camera anders kijkt dan het menselijk oog. De expositie eert fotoclub Oog en Optiek ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan. Het is de bedoeling dat de werken van zaterdag 29 januari tot en met 14 mei te zien zijn in het museum. De opening word verricht door wethouder Hester Veltman. 

Elk van de 43 leden van Oog en Optiek selecteerde voor de expositie zijn of haar beste werk van dat moment. Dat levert volgens het museum een palet van intrigerende, ontroerende, verrassende en bovenal fraaie foto’s op. ,,Net zo veelzijdig en uniek als de leden zelf: een bijzonder portret van een bijzondere fotoclub.”

Hoe het oog van de camera anders kijkt dan het menselijk oog kan de bezoeker zelf ervaren. Tijdens de expositie kan men experimenteren met een camera-obscura. En in de voorjaarsvakantie in februari kunnen kinderen een workshop fotografie volgen. Data en tijden waarop de workshop wordt gegeven zijn te vinden op www.museumlunteren.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie