Afbeelding
ANP

Aantal Barneveldse coronabesmettingen loopt weer op

11 januari 2022 om 15:51 Corona

BARNEVELD Het coronavirus is - door de besmettelijke omikronvariant -  ook in Barneveld weer met een opmars bezig. Dat blijkt uit recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Bij in totaal 507 Barnevelders is afgelopen week een besmetting vastgesteld. 

Dat zijn er 161 meer dan de week daarvoor, toen in totaal sprake was van 346 positieve tests in Barneveld. Sinds 18 november, toen in Barneveld nog 186 coronabesmettingen op één dag werden geconstateerd, daalde het aantal besmettingen flink, tot en met 28 december (17 besmettingen op één dag), maar sindsdien neemt het aantal dagelijks weer hand over hand toe.

Het aantal ziekenhuisopnames van Barnevelders met covid-klachten is zeer beperkt. Alleen op woensdag 5 januari werd een Barnevelder opgenomen, al merkt het RIVM daarbij op dat de cijfers van de afgelopen dagen nog niet compleet zijn, omdat nog niet alle meldingen binnen zijn gekomen. Twee Barnevelders zijn afgelopen week overleden aan covid. Tot nu toe zijn er in deze gemeente sinds het begin van de meldingen 82 personen overleden aan deze ziekte.

Landelijk gezien zijn de meeste besmettingen momenteel te zien in de regio Amsterdam, in Noord-Brabant en in Twente. Het RIVM ziet in z’n geheel momenteel een stijging van 77 procent in het aantal positieve coronatests in één week tijd. ,,Zulke grote aantallen gemelde besmettingen in één week zagen we nog niet eerder’’, meldt het RIVM. Relatief gezien zijn de meeste besmettingen te vinden bij jongeren tussen de 18 en 29 jaar. 

De vaccinatiegraad onder volwassen Barnevelders blijft al wekenlang stabiel op rond de 71 procent. Daarmee is de vaccinatiegraad in deze gemeente het laagst in GGD-regio Gelderland-Midden en één van de laagste in Nederland. Hoeveel Barnevelders inmiddels hun ‘booster’ hebben gehaald, is nog niet bekend.

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie