Een deel van het team van de politieke partij Pro'98, met van links naar rechts Hendri Nortier, Eva de Man, Henri Mulder, André van de Burgwal, Arjen Korevaar,
Frank van der Lubbe, Annelies van Voskuilen en Martin Lentink.
Een deel van het team van de politieke partij Pro'98, met van links naar rechts Hendri Nortier, Eva de Man, Henri Mulder, André van de Burgwal, Arjen Korevaar, Frank van der Lubbe, Annelies van Voskuilen en Martin Lentink. Laviebyanne

Veel nieuwe gezichten bij Pro’98

7 januari 2022 om 16:06 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

BARNEVELD De kieslijst van de politieke partij Pro’98 vermeldt veel nieuwe gezichten. Dat blijkt uit de top elf die de partij vrijdag bekendmaakte. Nieuwkomers zijn onder anderen Eva de Man, Henri Mulder en Ernest Meijer.

Op de lijst van de eerste elf kandidaten van Pro’98, staan slechts drie huidige raadsleden: lijsttrekker Arjen Korevaar, Frank van der Lubbe (2) en Martin Lentink (4). Ook wethouder André van de Burgwal staat op de kieslijst, op plek 10.

Hoogste nieuwe binnenkomer (op plek 3) is basisschooldocente Eva de Man-Rosbergen. Zij wil zich in de gemeenteraad inzetten voor gelijke kansen voor iedereen en voor openbaar onderwijs. Transportplanner Henri Mulder (plek 5) wil als raadslid vooral aan de slag binnen sociale thema’s zoals armoedebestrijding. Politiemedewerker Ernest Meijer (plek 6) richt zich naar eigen zeggen vooral op een veilig, leefbaar en sociaal Barneveld. Andere nieuwe namen zijn Elvia van den Berg (plek 7), Hendri Nortier (plek 8), Rashed Parvisie (plek 9) en Jan van den Brink (plek 11).

Op de lijst ontbreken de namen van zittende raadsleden Hilhardt Brul en Marcel Godschalk. Zij nemen na de verkiezingen afscheid van de raad. Brul startte zijn werk als raadslid in 2010 en heeft daarmee drie termijnen volgemaakt. Godschalk werd afgelopen november geïnstalleerd als raadslid vanwege het vertrek van Suzanne Wassink. In 2017 en 2018 was hij ook korte tijd raadslid. Ook fractie-ondersteuner Annelies van Voskuilen legt haar werk voor de gemeenteraad neer. Zij blijft als bestuurslid wel actief voor de partij. Volgens Pro’98 bestaat de huidige lijst uit een mix van D66’ers, PvdA’ers en Pro Barnevelders van verschillende achtergronden en leeftijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie