Harrie Epskamp (rechts) op een archieffoto.
Harrie Epskamp (rechts) op een archieffoto. Foto: VVOP

Trainer Epskamp verlaat VVOP per direct: ‘We zijn hier niet blij mee’

5 januari 2022 om 19:51 Voetbal

VOORTHUIZEN/VEENENDAAL Harrie Epskamp is per direct de nieuwe hoofdtrainer van Candia’66. De 53-jarige trainer uit Veenendaal heeft in Rhenen een contract getekend voor anderhalf seizoen. Zijn huidige club VVOP reageert teleurgesteld. ,,We zijn hier niet zo blij mee”, aldus Klaas Visser namens de technische commissie. ,,De afspraak was dat we het seizoen samen zouden afsluiten. Neemt niet weg dat hij het recht heeft om verder te kijken.”

De 53-jarige oefenmeester volgt bij de Rhenense vierdeklasser de onlangs ontslagen Dick Boon op. Epskamp begon dit seizoen dus nog als coach van VVOP maar verkast per direct naar De Grebbeberg. De Voorthuizense club besloot onlangs zijn verbintenis niet te verlengen. Het contract is nu dus ontbonden. ,,Natuurlijk zijn we hier niet zo blij mee”, vertelt Visser. ,,De bedoeling was dat hij aan het einde van het seizoen zou vertrekken en de afspraak was om samen het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Dat was tenminste de insteek. Wás dus...” 

Onlangs werd er een afspraak ingepland om de zaken voor het restant van het seizoen door te nemen. Die hoefde dus geen doorgang meer te vinden. ,,We belden Harrie op voor het maken van een plan voor de komende maanden maar hij vertelde meteen tegen ons dat hij een mededeling had. Dat was afgelopen maandag. ‘Ik heb namelijk per direct een andere club’, zo zei hij. Ja, dat zette ons natuurlijk voor een groot probleem. Ik moet zeggen dat hij wel het recht heeft om verder te gaan kijken, juist omdat we na dit seizoen uit elkaar zouden gaan. We beseffen als club ook dat hij moet anticiperen. Maar ja, nu gaat hij dus al per direct aan de slag daar.” 

GEEN VERWIJT Visser verwijt Epskamp niet dat hij de club lopende de gesprekken met de Veenendalers niet op de hoogte hield. ,,Nee, dat maakt me op zich niet zo veel uit. Ik heb verder ook totaal geen zin om te gaan moddergooien. Hij wil trainer blijven en kan dat nu dus doen. Niet fijn, maar we hebben toch begrip uiteindelijk.” Wat volgt nu is een zoektocht naar een tijdelijke opvolger. Visser: ,,We zijn nu al heel druk met een tussenoplossing, de ‘app van de TC’ is al aardig ontploft kan ik je zeggen. Zeker is dat we streven naar een tijdelijke oplossing en dat we daarna ook snel een permanente opvolger voor Harrie vinden. We gaan dus hard aan het werk!”

Epskamp was in het verleden trainer bij clubs als Renswoude, Harskamp, VVZ’49, Valleivogels en Bunnik’73 en gaf toe dat hij met het besluit voor Candia te kiezen, puur voor zichzelf kiest. ,,Ik verlaat VVOP met pijn in mijn hart maar toch ook met opgeheven hoofd en rechte schouders. Met de bekendmaking dat de wegen aan het einde van dit seizoen gingen scheiden, waren er diverse clubs vacant die bij mij in het oog sprongen. En met Candia’66 ben ik zover gekomen dat we samen graag de handen ineenslaan en uitkijken naar het nieuwe voetbalseizoen. Deze club wil me alleen graag per direct aannemen, om de ambities voor dit seizoen beter gestalte te kunnen geven. Als dit de voorwaarde is, wil ik toekomstige samenwerking niet mislopen. Na wikken en wegen kies ik voor mezelf en ga ik per direct bij deze nieuwe club aan de slag.” Zelf speelde hij jarenlang op het allerhoogste amateurniveau bij GVVV en verder was hij als speler nog actief bij De Valleivogels en De Merino’s.

SNEL OVERTUIGD’ Namens Candia’66 reageert Jan Zwiers namens de TC. Hij meldt op de website van de club het volgende. ,,Er was veel belangstelling en met diverse trainers werd er gesproken. Na de gesprekken met Harrie was de TC snel overtuigd dat deze trainer de kwaliteiten en ervaring bezit om onze jonge en talentvolle A-selectie verder te ontwikkelen. Het gezamenlijke doel blijft ongewijzigd; het eerste elftal naar de derde klasse loodsen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie