Afbeelding
Marcel Vermeij

Van Wikselaar geniet volop van openingsdans in Saoedi-Arabië

3 januari 2022 om 07:55 Overig

HA’IL Wiljan van Wikselaar is tijdens de eerste echte etappe van de Dakar Rally 2022 met zijn neus in de boter gevallen. De debutant haalde weliswaar niet een goed resultaat door een aantal gemiste waypoints, maar genoot met volle teugen van zijn eerste lange dag in het zadel. 
De Harskamper eindigde in de openingsdans van de Dakar Rally als 57e. Van Wikselaar kreeg geen straftijd voor het missen van één van de verplichte meetpunten. De debutant had zaterdag alles en iedereen nog verrast met een 27e plaats in de proloog. Die uitslag was bepalend voor de startvolgorde in de eerste echte etappe die over 333 kilometer ging.
“Het was echt een mooie dag, echt gigantisch mooi. Ik was niet helemaal wakker, ondanks het goede begin. Ik miste gelijk twee waypoints, ik was niet aan het opletten. Ik zag het gelukkig op tijd en ben twaalf kilometer teruggereden.”
Helemaal ongeschonden kwam Van Wikselaar overigens niet uit de strijd, bij een valpartij raakte zijn KTM beschadigd. “De motor viel precies op een steen waardoor de uitlaat plat was.” De 57e plaats in het dagklassement was het enige dat hem niet tevreden stemde. “Ik heb echt een hele mooie dag gehad. Het resultaat was niet goed, maar ik heb echt genoten van het rijden. Dat is misschien wel het probleem, ik was te veel bezig met genieten en dan maak je sneller fouten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie