Dwight Lodeweges maakte eerder dit jaar ook nog het EK voetbal mee als assistent van Frank de Boer.
Dwight Lodeweges maakte eerder dit jaar ook nog het EK voetbal mee als assistent van Frank de Boer. anp / Olaf Kraak

Lodeweges terug in het amateurvoetbal bij VVOG: ‘Ik laat het profvoetbal even los’

30 december 2021 om 21:09 Voetbal

VOORTHUIZEN ,,Ik heb hier al twee heel prettige periodes gehad en straks keer ik er voor de derde keer terug. Nu al kijk ik er naar uit.” Voetbaltrainer Dwight Lodeweges is komend seizoen coach van VVOG, de club waar - in de vorige eeuw - zijn trainersloopbaan is begonnen. ,,Ik laat het profvoetbal even los wegens privéredenen.”

Het wordt dus zijn derde termijn bij de club. De man uit Voorthuizen (64) tekent op sportpark De Strokel voor het aanstaande seizoen, met een optie voor nog een jaargang. Lodeweges begon aan deze competitie als assistent-trainer van PEC Zwolle, maar stapte half november op in het spoor van hoofdtrainer Art Langeler. ,,Ik was toen solidair met Art en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Natuurlijk vond ik het niet leuk om de club te verlaten, maar Art had zoveel voor mij gedaan om mij mee te nemen naar PEC Zwolle dat ik er samen met hem mee stopte.”

De afgelopen weken had hij dus geen club om handen, maar in de privésfeer was hij meer dan ooit nodig. ,,Daar wil ik verder niet te veel over uitweiden, zeker is wel dat ik mijn tijd thuis nuttig heb besteed én ga besteden. Op dit moment wil ik ook even geen hectische job meer, ik laat het profvoetbal even los. Het kan zijn ‘even’ maar het kan ook langer duren. We zullen zien. Ik heb 47 jaar in het betaald voetbal mogen werken en de hele wereld gezien, maar nu is het dus tijd voor andere dingen én me voorbereiden op mijn avontuur in de derde divisie met VVOG.”

‘PRETTIGE GESPREKKEN’ Lodeweges heeft enkele ‘prettige gesprekken’ achter de rug met de Harderwijkers. Hij voelt zich sowieso bijzonder senang op De Strokel. ,,In de jaren ‘90 begon ik mijn trainersloopbaan bij VVOG en werden we landskampioen bij de zaterdagamateurs. In 2012 keerde ik terug en vonden we ook bijna weer de aansluiting met de top; ik heb talentvolle generaties meegemaakt. Ook het publiek en de vertegenwoordigers van de club hebben me altijd heel goed gedaan.”

De Voorthuizenaar had na zijn opstappen bij PEC over belangstelling niets te klagen, maar die interesse wimpelde hij dus af, wegens genoemde privéredenen. Welke clubs dat zijn, wil de voetbalnomade niet zeggen.  De opvolger van Lodeweges in de Overijsselse hoofdstad is er eentje uit de buurt, Barnevelder Dick Schreuder. ,,Ik kende hem eigenlijk niet zo goed, maar heb hem meegemaakt toen hij bezig was voor zijn UEFA Pro-diploma. Ik was een soort praktijkbegeleider van de cursisten en maakte hem mee in zijn tijd bij FC Volendam waar hij actief was voor zijn cursus. Ik heb hartstikke leuk contact met hem gehad en wens hem natuurlijk het allerbeste in zijn strijd om handhaving.” En Lodeweges persoonlijk? ,,De komende tijd ben ik er dus vooral voor thuis en ga ik inventariseren wat er allemaal mogelijk is bij VVOG. Wat de ambities zijn? Dat kan ik op dit moment nog niet helemaal zeggen, we gaan eerst allemaal zien hoe sterk het team is tegen die tijd en hoe sterk de derde divisie is. Later kan ik daar dus pas veel meer over zeggen.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie