Afbeelding
Sherki

‘Half miljoen euro aan lokale cadeaukaarten verkocht’

30 december 2021 om 07:00 Overig

BARNEVELD In ruim een jaar tijd is voor bijna een half miljoen euro aan Barneveldse cadeaukaarten verkocht. De initiatiefnemers - de gemeente Barneveld, Ondernemersvereniging Voorthuizen (OVV) en de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) - hebben nu besloten een stichting op te zetten om het succes van de cadeaukaart verder uit te bouwen. De kaart moet mensen stimuleren om aankopen bij de eigen plaatselijke ondernemers te doen. 

,,De Stichting Cadeau- en Vakantiekaart Gemeente Barneveld gaat verder bouwen waar de initiatiefnemers gebleven zijn”, zegt Ies Bos. Hij is tijdelijk voorzitter van de nieuwe stichting en betrokken bij het initiatief namens de gemeente Barneveld. ,,We willen de basis verder versterken, door nog meer ondernemers te betrekken bij de cadeaukaart. Want hoe meer inleverpunten er zijn, hoe aantrekkelijker het wordt om de kaart cadeau te geven.” Ook wil de stichting verder werken aan de bekendheid van de kaart bij de inwoners en lokale bedrijven.

Het initiatief voor de lokale cadeaukaart ontstond vorig jaar bij de drie partijen, in hun zoektocht naar een middel om de lokale economie te versterken. Het begon met idee om ervoor te zorgen dat de lokale Mantelzorgvergoeding, goed voor 200.000 euro in Barneveld, vooral lokaal zou worden ingezet. Tot dan toe werd dit geld, noodgedwongen, grotendeels in landelijke cadeaukaarten omgezet. Toen in maart 2020 het coronavirus om zich heen greep, kwam het plan in een stroomversnelling. In december 2020 konden de lokale cadeaukaarten voor het eerst worden afgenomen.

,,De inwoners van de gemeente Barneveld omarmden de kaart”, zegt Simone Giele, namens de BMV betrokken bij de cadeaukaart. ,,Niemand van ons kon vermoeden dat we nu bijna voor een half miljoen zouden hebben verkocht.” Inmiddels doen ruim 120 lokale winkels, horeca en andere bedrijven mee met de kaart.

Voorzitter Bos roept iedereen die de afgelopen tijd een kaart heeft gekocht of gekregen op om deze te gebruiken bij een lokale ondernemer. ,,We hebben het liefst dat het geld niet op de kaart blijft staan, maar daadwerkelijk besteed wordt. De ondernemers kunnen het nu heel goed gebruiken.”

Op www.cadeaukaartbarneveld.nl is te zien bij welke deelnemers de waarde op de kaart verzilverd kan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie