Afbeelding
ANP

Opnieuw minder coronabesmettingen in Barneveld

14 december 2021 om 15:27 Corona

BARNEVELD Het aantal coronabesmettingen in Barneveld blijft verder dalen. Afgelopen week registreerde het RIVM in deze gemeente in totaal 398 besmettingen, dat zijn er 153 minder dan de week daarvoor. Het is de derde week op rij dat er minder besmettingen worden geconstateerd, na een forse toename in oktober en november. Medio november was er nog sprake van bijna duizend Barneveldse besmettingen in één week tijd.

Afgelopen week werden drie Barnevelders met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis, één Barnevelder overleed aan de gevolgen van covid-19. Volgens het RIVM is in Barneveld momenteel 71 procent van de inwoners van 18 jaar en ouder volledig gevaccineerd, voor 12 jaar en ouder is dat percentage 68. Landelijk gezien liggen die percentages op respectievelijk 85,5 procent en 83,7 procent. Landelijk gezien zijn er vijf gemeenten in Nederland met een lagere vaccinatiegraad onder volwassenen: Vaals (68 procent), Reimerswaal (66 procent), Neder-Betuwe (65 procent), Staphorst (61 procent) en Urk (35 procent). Barneveld staat samen met Rotterdam op een gedeelde zesde plaats als het gaat om de laagste vaccinatiegraad. De gegevens over de vaccinatiegraad zijn het laatst bijgewerkt op zondag 5 december.

Op landelijk niveau is het aantal coronabesmettingen in Barneveld vergeleken met andere gemeenten gemiddeld te noemen. In enkele andere gemeenten in de regio ligt de besmettingsgraad nu hoger, onder meer in Bunschoten, Nijkerk, Amersfoort, Leusden, Ermelo en Woudenberg.

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie