Afbeelding
ANP/Koen van Weel

In hoger beroep celstraffen tot 23 jaar geëist voor vergismoord Djordy

13 december 2021 om 20:16 Rechtbank

BARNEVELD/AMSTERDAM (ANP) Het Openbaar Ministerie heeft bij het gerechtshof in Amsterdam celstraffen van 20 en 23 jaar geëist tegen drie verdachten die in hoger beroep terechtstaan voor de vergismoord op Djordy Latumahina.

De 31-jarige uit Barneveld afkomstige dj werd op 8 oktober 2016 doodgeschoten in zijn auto in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in het westen van Amsterdam. Zijn vriendin raakte door zes schotwonden zwaargewond, hun tweejarige dochtertje bleef ongedeerd. Volgens justitie hebben de verdachten zich in hun doelwit vergist. De bedoeling was een crimineel uit het bovenliggende wooncomplex te liquideren.

De rechtbank legde in 2018 aan vier mannen celstraffen op van 30, 26, 18 en 15 jaar. De schutter kreeg toen dertig jaar. Hij en een medeverdachte trokken hun hoger beroep in. De strafeisen in hoger beroep zijn lager dan bij de rechtbank wegens nieuwe regelgeving.

TWEEDE SCHUTTER Deze week staan drie mannen voor het hof, onder wie Tony D. (38) uit het Zaanse dorp Wormer, die eerder na een eis van 30 jaar door de rechtbank werd vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie beschouwt D. als de tweede schutter en eiste tegen hem 23 jaar cel. Hij kreeg in september al zeven jaar voor het voorbereiden van een liquidatie van de inmiddels tot levenslang veroordeelde crimineel Naoufal ‘Noffel’ F. in Berlijn. Die zaak loopt nog in hoger beroep. Volgens het OM maakte D. deel uit van een crimineel samenwerkingsverband dat geweldklussen aannam.

VLUCHTAUTO De andere verdachten in hoger beroep zijn Wendell R. (50) en Ulrich B. (48). Tegen beiden eiste het OM 20 jaar cel. B. deed volgens het OM criminele klussen voor R. Op de dag van de vergismoord was B. de vermoedelijke bestuurder van de vluchtauto. B. kreeg van de rechtbank 18 jaar cel opgelegd na een eis van 25 jaar. De rechtbank veroordeelde R. tot een celstraf van 15 jaar na een eis van 25 jaar.

GELUKKIG GEZIN ,,Ze hebben geschoten op mensen die ze niet kenden. De inzittenden van de auto maakten geen schijn van kans. Een gelukkig gezin is aan flarden geschoten”, zei de advocaat-generaal tijdens een requisitoir van 2,5 uur.

In mei dit jaar is in Spanje een man opgepakt die opdrachtgever zou zijn geweest. Zijn zaak loopt nog bij de rechtbank in Amsterdam.

Het gerechtshof in Amsterdam doet naar verwachting op 4 februari 2022 uitspraak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie