Djordy Latumahina.
Djordy Latumahina. .Archieffoto

Djordy Latumahina wordt vijf jaar na vergismoord nog elke dag gemist

13 december 2021 om 13:19 Rechtbank

BARNEVELD/AMSTERDAM (ANP) De vriendin en de ouders van de uit Barneveld afkomstige dj Djordy Latumahina hebben maandag bij het gerechtshof in Amsterdam indrukwekkende slachtofferverklaringen afgelegd over de impact van de vergismoord op hun vriend en zoon.

Latumahina (31) werd op 8 oktober 2016 doodgeschoten in zijn auto in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. Zijn vriendin raakte zwaargewond, hun tweejarige dochtertje bleef ongedeerd. Volgens justitie hebben de daders zich vergist en hadden ze een ander doelwit op het oog.

KAPOTGEMAAKT Aan de hand van foto’s van haar langdurige revalidatie en de littekens en handicap die ze aan de schietpartij overhield, vertelde de vriendin van Latumahina tijdens het hoger beroep: ,,Mijn lichaam en mijn leven, dat is kapotgemaakt. Het gevecht dat ik heb moeten doorstaan, fysiek en mentaal, is heel zwaar geweest.” Dat de aanslag op hun leven bedoeld was voor iemand anders blijft voor haar moeilijk te accepteren. ,,We missen Djor nog elke dag. Hij was echt de allerbeste vriend en papa die je je maar kon wensen.”

PIJN Hun dochtertje kreeg na verloop van tijd woede- en paniekaanvallen, vertelde de moeder van het meisje. ,,Ze weet nog steeds dingen na te vertellen en vraagt zich af: ‘Heeft papa dan iets verkeerd gedaan? Waarom gingen die mannen dan schieten?’ Hij is levenslang van haar afgenomen en zal haar niet zien opgroeien, dat doet pijn.”

GISTEREN De ouders van Djordy toonden het hof een video met hoogtepunten uit het leven van hun zoon. ,,Ruim vijf jaar na de vergismoord op mijn zoon zit ik op de plek waar ik niet wil zijn”, zei vader Latumahina. ,,Het lijkt lang geleden, maar het is net alsof het zich gisteren heeft afgespeeld. Elke keer denk ik: wat voor goede vader zou jij zijn geweest?”

SCHUTTERS Voor de moord op de dj en de poging tot moord op diens vriendin en dochter legde de rechtbank in 2018 aan vier mannen celstraffen op van 30, 26, 18 en 15 jaar. In het hoger beroep bij het gerechtshof staan drie mannen terecht, onder wie Tony D. (38) die door het Openbaar Ministerie wordt beschouwd als een van de twee schutters, maar die na een eis van 30 jaar cel door de rechtbank werd vrijgesproken. 

De andere verdachten in hoger beroep zijn Wendell R. (50), die 15 jaar kreeg opgelegd na een eis van 25 jaar en Ulrich B. (48). Hij was de vermoedelijke bestuurder van de vluchtauto en kreeg 18 jaar cel na een eis van 25 jaar.

In mei dit jaar is in Spanje een man opgepakt die opdrachtgever zou zijn geweest. Zijn zaak loopt nog bij de rechtbank in Amsterdam.

Lees ook: ‘Djordy ging steeds meer onder m’n huid zitten’ 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie