Afbeelding
AberMedia

Ongeval A1 tijdens verkeersstremming; bestuurders bekeurd voor negeren rode kruizen

11 december 2021 om 10:36 Ongeval

BARNEVELD Op de snelweg A1 ter hoogte van Terschuur zijn vrijdagavond rond 20.55 uur een auto en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. De man en vrouw in de auto bleven ongedeerd, maar het voertuig had dusdanig veel schade dat deze afgesleept moest worden. De politie werd er vanwege taalproblemen bij gehaald om een verklaring op te nemen van de Poolse vrachtwagenchauffeur. 

Het ongeval ontstond omdat een flinke vertraging was ontstaan door wegwerkzaamheden bij Kootwijk. Hierdoor waren twee rijbanen afgesloten en moest het verkeer via de uitvoegstrook naar de A30 om vervolgens via de A12 en A50 weer richting de A1 bij Apeldoorn te rijden. Meerdere vrachtwagenchauffeurs zullen later een bekeuring ontvangen omdat ze rode kruizen hebben genegeerd. 

Een automobilist werd voor het negeren van de twee rode kruizen staande gehouden en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Tevens kreeg de man een waarschuwing voor zijn lading op de passagiersstoel, omdat hij niet genoeg zicht had naar rechts. 

Een buitenlandse chauffeur had zijn vrachtwagen op de vluchtstrook geparkeerd in verband met zijn rij-uren. Ook hij kreeg een proces-verbaal. De A1 richting Apeldoorn is in verband met weg- en herstelwerkzaamheden tot in de loop van zaterdag afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie