Het zwembad van recreatiepark De Boshoek.
Het zwembad van recreatiepark De Boshoek. De Boshoek

Twee parken in Voorthuizen ANWB Topcamping 2022

10 december 2021 om 10:05 Recreatie

VOORTHUIZEN Recreatiepark De Boshoek en vakantiepark Ackersate in Voorthuizen behoren tot de 56 grote en middelgrote campings in Nederland die van de ANWB vijf gele sterren hebben gekregen, de maximale score. 

Datzelfde geldt voor 141 campings elders in Europa. Deze kampeerterreinen mogen zich volgend jaar ANWB Topcamping noemen. Vrijwilligers inspecteerden afgelopen zomer namens de ANWB rond de tweeduizend campings in Nederland en andere Europese vakantielanden zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Ze werkten daar een checklist met vijf criteria af: het sanitair, het terrein, het zwembad, recreatiemogelijkheden en eten en drinken. De staat van de douches en wc’s weegt daarin altijd het zwaarst ,,omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden”, aldus de toeristenorganisatie.

De ANWB introduceert daarnaast dit jaar groene sterren voor kleine campings. ,,Binnen deze categorie krijgen zeven Nederlandse campings de maximale score van vijf sterren. Zij ontvangen het predicaat ANWB Top Kleine camping 2022. In deze nieuwe categorie wegen faciliteiten die nauwelijks aanwezig zijn op kleine campings niet meer mee en krijgen rust en privacy juist wel punten. Zo ontstaat een beoordeling die meer recht doet aan de sfeer op een kleine camping.’’ 

De ANWB voert naar eigen zeggen als enige partij in Nederland volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. De score wordt weergegeven in sterren. ,,Campings met drie sterren of meer mogen zichzelf ANWB Erkende camping noemen.

Vakantiepark Ackersate in Voorthuizen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie