Afbeelding
Aalt Guliker

Ook dit jaar geen carbidschieten in Nijkerkerveen: ‘Een zware dobber’

10 december 2021 om 07:00 Corona

NIJKERKERVEEN Ook dit jaar ziet het Carbidteam Nijkerkerveen af van het jaarlijkse carbidschieten. Dat heeft het organiserende team donderdagavond 9 december besloten. Ook ditmaal gooit corona roet in het eten. 

,,Het is even niet anders”, aldus Jonny Landman. ,,In het begin zag het er nog goed uit. We waren al met de voorbereidingen bezig en hadden inkopen gedaan. Maar het ging met corona zo hard achteruit, dat we niet anders konden. In goed overleg met de gemeente doen we het gewoon niet. Dat is een zware dobber.’ 

TELEURSTELLING Het carbidteam is teleurgesteld dat het evenement net als vorig jaar niet kan doorgaan, maar had naar eigen zeggen geen andere keuze. De anderhalve meter is niet te waarborgen als er duizenden mensen langskomen. ,,Het weiland is groot zat, maar mensen willen toch altijd dicht bij elkaar staan”, zegt Johnny Landman. ,,We mochten met 1.200 man op het weiland, maar dan moet je allemaal stoelen zetten. Dat is niks. Volgend jaar beter.”

VEEL STEUN Het Carbidteam krijgt veel steunbetuigingen via internet, maar ‘het zit er gewoon niet in’. Landman: ,,We hopen wel dat iedereen gewoon zelf kan carbidschieten, maar dan in eigen kring.” De organisatie heeft al een enorme voorraad aangelegd met drank en andere lekkernijen. ,,We gaan kijken wat we ermee gaan doen. De einddatum zullen ze niet halen.” 

Door Kees van den Heuvel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie