Wim van Ingen van Intratuin Barneveld.
Wim van Ingen van Intratuin Barneveld. Pauw Media

‘Een geslaagd kerstdiner begint met een stijlvol gedekte tafel’

10 december 2021 om 14:31 Eten-en-drinken

BARNEVELD Het ziet ernaar uit dat de feestdagen dit jaar weer kleiner en intiemer gevierd worden dan we het liefste zouden willen. Wim van Ingen van Intratuin Barneveld: ,,Het goede nieuws: dit is een mooie kans om extra uit te pakken en je visite te verrassen met een stijlvol gedekte tafel. Ik vertel je graag meer over de trends van dit jaar.’’

NATUUR Aardekleuren, organische materialen en ronde vormen: dit jaar halen we de natuur in huis als het om tafelaankleding gaat. Als je voor neutraal gekleurd servies gaat, kun je helemaal losgaan met natuurlijke decoratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten onderbord of kandelaar en een mooi linnen tafelkleed? Leg een eucalyptus- of dennentakje neer om je kersttafel helemaal af te maken. 

AAIBARE MATERIALEN Bij deze trend horen ook organische, menselijke vormen en aaibare materialen, zoals een tafelloper van zacht velours. Hierbij kun je ook kiezen voor pasteltinten in plaats van aardse kleuren, die je tafel direct opfleuren. Wie wordt niet vrolijk van een lila theekopje?

HOTEL CHIQUE Goud, goud en nog meer goud: de trend ‘Hotel Chique’ past als je het mij vraagt perfect bij de feestdagen. Deze elegante stijl zagen we het afgelopen jaar veel terug in woonkamers, maar kun je ook toepassen op je servies. Een wit koffiekopje met een gouden oortje en een goudkleurig lepeltje ernaast is goed te combineren met zowel donkere als lichte kleuren, zolang deze maar in harmonie zijn met elkaar. 

STOER EN LANDELIJK Liever geen zachte materialen en pasteltinten? Dan is de stijl ‘Stoer Landelijk’ misschien wat voor jou. Denk hierbij aan ruwe materialen, zoals een zinken kan of een grof geweven tafelkleed - maar dan wel met een mooie, vrolijke bos bloemen erbij. Het is tenslotte feest. 

TAFELSETTING Bij Intratuin valt het ons ook op dat ‘tablesetting’ steeds populairder wordt. Hierbij geef je je visite een vaste plek aan tafel met mooie naamkaartjes. Voor een persoonlijke touch kun je ook een briefje neerleggen met een gedichtje, bedankje of een leuke foto van het afgelopen jaar. 

Of doe het zoals de Engelsen en geef iedereen een eigen ‘christmas cracker’: een kartonnen koker met daarin een leuke verrassing. In Nederland noemen we ze ook wel ‘knalbonbons’, en ik snap wel waarom. Met deze knallende crackers krijg je familie en vrienden gegarandeerd aan het lachen!

Al met al zien we dat mensen de laatste jaren steeds meer uitpakken met kerst. De diners worden uitgebreider en we tafelen na tot diep in de nacht. Ook qua tafelaankleding wordt alles uit de kast gehaald: bloemstukken, takken, lampjes en kaarsen in allerlei vormen en maten. We kiezen massaal voor goud, bombastische decoratie en nóg meer gezelligheid. Dus schuif aan en geniet! 

Aangeboden door Intratuin Barneveld

Pak deze kerst extra uit met mooi servies.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie