Van achter naar voren en van links naar rechts: Max Voortman, Niek Heethaar, Ronis van Everdingen, Ruben Koek. Vooraan: Lars Jacobsen, Vera Renshof, Inge Koekoek en Celine Schoenmaker.Op de foto ontbreekt Bart Muselaers.
Van achter naar voren en van links naar rechts: Max Voortman, Niek Heethaar, Ronis van Everdingen, Ruben Koek. Vooraan: Lars Jacobsen, Vera Renshof, Inge Koekoek en Celine Schoenmaker.Op de foto ontbreekt Bart Muselaers. Jeroen Dellebeke

Brons voor DWK-zwemmer Van Everdingen op NK

6 december 2021 om 11:53 Overig

BARNEVELD Het Hofbad in Den Haag was afgelopen weekend het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen kortebaan (25 meter) zwemmen. DWK toog met negen zwemmers en zwemsters naar de Hofstad en kwam thuis met elf finaleplaatsen, één medaille en achttien nieuwe persoonlijke records. De medaille was voor Ronis van Everdingen, die bij de jongens 18-19 jaar tot brons reikte op de 400 meter (m) wisselslag in een tijd van 4.40,68.

Van Everdingen beleefde sowieso een knap NK. Op bijna al zijn starts wist hij wederom grote verbeteringen te noteren, waarbij de 1.52,12 op de 200 m vrije slag (gezwommen in de B-finale) het meest tot de verbeelding sprak. De grootste verbetering was voor Celine Schoenmaker. Zij verraste al in de voorrondes met een sterke 1.04,66 op de 100 m rugslag, waarmee ze zich als derde plaatste voor de B-finale. In die eindstrijd scherpte ze haar persoonlijke record nogmaals aan: 1.03,99.

Lars Jacobsen en Niek Heethaar kwamen ook meerdere malen in de finales uit. Heethaar deed dat op de rugslag-afstanden, waarbij hij nog niet kwam aan nieuwe persoonlijke records. Beste resultaat was zijn A-finale op de 50 m rugslag met 25,6. Jacobsen kwam tot de finales voor parazwemmers op de 50, 100, 200 en 400 m vrije slag en de 50 en 100 m rugslag. Fraaie persoonlijke records zwom hij op de 100, 200 en 400 m vrije slag en de 100 m rugslag. Max Voortman snelde op de 50 m schoolslag tot een nieuw PR in 29,49.

PERSOONLIJK RECORD Bij de dames senioren 1 en 2 kwamen Vera Renshof en Inge Koekoek in actie. Renshof zwom een persoonlijk record op de 100 wisselslag (1.08,10) en komt weer dicht in de buurt met sterke races op de vrije slag. Ze drong bijna door tot de finales van de 200 m vrije slag. Koekoek kwam tot besttijden op de 50 en 200 m schoolslag en 200 m vrije slag, waarmee ze haar progressie van de afgelopen maanden wederom etaleerde.

Als gevolg van corona was het een ander toernooi dan normaal, waarbij de finales vóór 17.00 uur klaar moesten zijn, met als gevolg dat er vroeg in de ochtend met de voorrondes gestart moest worden. DWK is gewend om te trainen op de vroege uren, dus dat maakte voor de zwemmers en zwemsters niet veel uit. De focus komt de komende weken te liggen op de Regionale Kampioenschappen, die gepland staan voor eind januari.

Ronis van Everdingen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie