Afbeelding
...

Verenigingen in gemeente Barneveld spekken clubkas met 51.522 euro

5 december 2021 om 14:51 Activiteiten

BARNEVELD Verenigingen in de gemeente Barneveld hebben in totaal € 51.522 opgehaald met de Grote Clubactie 2021. De leden van VVOP verkochten verreweg de meeste loten. De Voorthuizense voetbalvereniging haalde in totaal 17.508 euro op. 80 procent van dit bedrag komt ten goede aan de club. Ook korfbalvereniging Revival deed goede zaken. De leden wisten de clubkas van hun korfbalvereniging te spekken met 13.326 euro.

In totaal deden twaalf verenigingen in de gemeente mee aan de Grote Clubactie door loten te verkopen aan hun achterban Ook gymvereniging SSS (3684 euro), Stichting Topsport Dojo Huigenbos (3642 euro), Taekwondo-school Sin-im (3534 euro) en Judoschool Ichido (3060 euro) haalden ruim 3.000 euro binnen.

DIGITALE LOTENVERKOOP Hoewel veel leden nog steeds met hun loten langs de deuren gaan, merkt de organisatie dat de online verkoop aan terrein wint. ,,Vorig jaar werden 1 miljoen loten online verkocht, dit jaar gingen maar liefst 1,6 miljoen loten digitaal over de toonbank.’’’

Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie, is de online verkoop leuker en slimmer geworden. ,,Leden gebruiken hun eigen verkooppagina, die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.”

Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. ,,Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” 

TRAININGSMATERIALEN Met de opbrengsten van de Grote Clubactie krijgen verenigingen een ´boost´. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen. Iedere club heeft zo zijn eigen doel.  

De Grote Clubactie is inmiddels de grootste fondsenwervende actie in Nederland voor het verenigingsleven. ,,Met een uitkeringspercentage van maar liefst 80% keren we het meeste uit aan het goede doel, de deelnemende clubs.’’

Landelijk deden 5.267 verenigingen mee met de actie. Samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro - 1,2 miljoen meer dan vorig jaar - op door bijna 3,6 miljoen loten te verkopen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie