Afbeelding
Gerrit Steen

Livestream kinderkoor en kerstverhaal afgelast

2 december 2021 om 17:04 Activiteiten

HOEVELAKEN Het livestream programma met het optreden van een kinderkoor en een kerstfilm gaat niet door. De livestream en de film zouden worden uitgezonden 18 december in De Eshof, de dag dat normaliter de traditionele Kerstsamenzang zou worden gehouden bij Euretco, maar door de aangescherpte coronamaatregelen is het afgelast. 

Henry Westein: ,,De traditionele kerstsamenzang die jaarlijks plaatsvindt in Euretco gaat vanwege de coronamaatregelen ook dit jaar helaas niet door. Daarom hadden we als organisatie een alternatief programma bedacht. We hebben rond het kerstverhaal een korte film gemaakt op locaties in en rond Hoevelaken. Deze film is mogelijk gemaakt door onze sponsoren de gemeente Nijkerk, Ondernemers vereniging Hartje Hoevelaken en Autoham. De in Hoevelaken woonachtige muzikant en componist Edwin Schimscheimer heeft hieraan als regisseur zijn medewerking verleend, evenals Ely Hackmann van magUzien.tv. De film zou in combinatie vertoond met het live optreden van het kinderkoor en via een livestream te bekijken zijn. Helaas heeft corona ook hier roet in het eten gegooid.”

MONTAGE Het is allemaal bijzonder spijtig, vervolgt Westein. ,,We nemen een repetitie van Kinderkoor De Jonge lofstem met kerstrepertoire op en monteren deze achter de film. Hierdoor wordt het toch nog een mooi geheel dat vanaf zaterdag 18 december te zien is op nijkerk.nieuws.nl en is dan ook via kerkdienstgemist.nl te bekijken. Tot die tijd is er een korte promotiefilm te zien op Youtube, Instagram en nijkerk.nieuws.nl.”

FILM De gemaakte film gaat over Jozef en Maria die op weg zijn naar Bethlehem, en wordt verbeeld door een gang vanaf de Laakweg naar de Eshof. Onderweg komen ze langs bij diverse Hoevelakense ondernemers. ,,Het is een prachtige, zeer bezienswaardige film geworden. Hopelijk kunnen we zo toch met elkaar kerst vieren en genieten van mooie kinderstemmen en een prachtige film. We kijken al wel vast uit naar volgend jaar. Het moet dan toch eindelijk weer lukken samen te komen en de plannen voor dat jaar uit te voeren.”

advertentie
advertentie