Diny van Beek uit Lunteren met haar 'kikker'.
Diny van Beek uit Lunteren met haar 'kikker'. @tedxmedia

‘Grasmaaien kwam eigenlijk nooit uit’

7 december 2021 om 16:22 Wonen

LUNTEREN ,,Als ik tijd had om het gras te maaien regende het, en als ik geen tijd had scheen de zon.” Tegen dat probleem liep Thom Schuthof (54) uit Lunteren telkens aan, totdat hij onlangs een robotmaaier aanschafte bij Jur Soetendaal VOF. ,,Ik heb er nog meer plezier van dan ik had verwacht.”

Inmiddels staat het apparaat op standje winterpauze, maar in de twee maanden daarvoor heeft Thoms oranje-witte Stihl robotmaaier ,,alle verwachtingen overtroffen”. ,,Het was een aardige investering en ik heb lang getwijfeld”, geeft hij toe. ,,Maar het gazon ziet er nu al beter uit omdat het de afgelopen tijd regelmatiger gemaaid werd.”

APP Omdat de Lunteraan een paardenhouderij met een groot gazon heeft, was grasmaaien niet bepaald zijn favoriete klus. ,,Qua tijd was het nog te overzien, maar het kwam eigenlijk nooit goed uit. Nu hoef ik hier gelukkig niet meer over na te denken.” 

TIJDEN INSTELLEN De Stihl robotmaaier die Thom aan het einde van de zomer aanschafte, is speciaal bedoeld voor middelgrote gazons en kan bediend worden via een app. Als de maaier ergens tegenaan rijdt en klem komt te zitten, krijg hij een berichtje. ,,Daarnaast kan ik de tijden instellen waarop hij automatisch maait en weet het apparaat dankzij een sensor aan de bovenzijde of het regent.”

Ook aan het voorkomen van diefstal is gedacht: het apparaat heeft een gps-tracker en de eigenaar kan via de app zien waar het zich bevindt. ,,En als je twintig meter loopt met de robotmaaier gaat hij automatisch op slot en kun je ‘m alleen ontgrendelen met een pincode.”

VEEL MEER GROEN Ook de Lunterse Diny van Beek is sinds kort fan van de robotmaaier. Samen met haar zoon Evert schafte zij er zelfs twee aan: één voor hun gazon en één voor de grote wei naast hun woning in het buitengebied vlakbij Ede, waar ze eerder een boerderij hield.

,,Na de sloop van de boerderij hadden we ineens veel meer groen”, licht Diny toe. ,,Met de hand maaien was niet meer te doen.” Omdat ze altijd al haar tuingereedschap bij Jur Soetendaal VOF haalde, besloot ze ook dit keer een bezoek te brengen aan het Lunterse familiebedrijf dat is gespecialiseerd in inkoop, verkoop en reparatie van machines. 

In de zaak aan de Vitterweg kreeg ze goed advies, vertelt Diny. ,,Precies zoals ik gewend ben. Ik vind het personeel fijn en ik kan er ook terecht voor onderhoud en reparatie.”

KIKKER Ook Thom is blij met de service van Jur Soetendaal. ,,Na een week werd ik gebeld of alles was gelukt met de maaier. Toen ik zei dat ik de app niet goed ingesteld kreeg, kwam Denise van Jur Soetendaal langs op locatie om dat voor me te regelen. Daarnaast herinnerden ze me er onlangs aan dat ik de maaier op winterpauze-stand moest zetten. Die persoonlijke en proactieve service is heel fijn.”

Diny vindt haar ‘kikker’, zoals ze het apparaat haast liefkozend noemt, al met al een ,,super aankoop”. ,,We hebben er veel schik mee.”

Aangeboden door Jur Soetendaal VOF

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie