Zakaria El Biyar zette SDV Barneveld op een 1-0 voorsprong tegen SVI.
Zakaria El Biyar zette SDV Barneveld op een 1-0 voorsprong tegen SVI. Melvin Taribuka

SDVB verliest meer dan dat het wint

27 november 2021 om 20:03 Voetbal

BARNEVELD SDV Barneveld won zaterdag met 3-0 van SVI, maar toch was er een grafstemming na afloop. Vlak voor tijd viel Wilbert Thomassen uit met een knieblessure en wordt gevreesd dat de aanvaller uit Scherpenzeel weer voor lange tijd is uitgeschakeld.

Peter Pos

,,We winnen vandaag drie punten, maar we verliezen er veel meer’’, verzuchtte Bart Schreuder ruim anderhalf uur na de wedstrijd. De trainer van SDVB was flink ontdaan toen hij doorhad dat Wilbert Thomassen opnieuw geblesseerd raakte aan zijn knie.
,,In eerste instantie had ik het niet door, want ik was de ploeg aan het coachen bij een omschakelmoment’’, blikt Schreuder terug op het incident. ,,Aan de jongens die daar stonden zag ik dat er wat ergs aan de hand was en toen duidelijk werd dat Wilbert op de grond lag, dacht ik ‘nee, niet weer Wilbert’. Hij heeft er zoveel voor gedaan om terug te keren en dan weer zo’n blessure oplopen. Dat is vreselijk voor hem.”


KRUISBAND Op dit moment is de ernst van de blessure nog niet vastgesteld, maar de situatie was vergelijkbaar met de vorige keer toen Thomassen zijn kruisband afscheurde. Schreuder: ,,Wilbert is een jongen die alles doet voor het voetbal. Hij heeft als een beest getraind om weer fit te worden en liet nergens ook maar één procentje liggen om weer fit te worden. Dan kun je wel met 3-0 winnen, dit voelt toch als een heel slechte zaterdag.”
Het was sowieso al een bizarre situatie voor de sporters in Nederland, vond de Barnevelder. ,,Toen ik vrijdagavond de persconferentie hoorde besefte ik meteen dat dit voorlopig onze laatste wedstrijd is. Persoonlijk vind ik het niet uit te leggen dat gezonde mensen tussen achttien en 35 jaar niet meer na 17.00 uur mogen sporten.”
,,Maar daar wilde ik het voor de wedstrijd niet over hebben. In de groepsapp heb ik gehamerd op positiviteit. Eerst moesten we de wedstrijd winnen en dan kijken naar hoe we met de nieuwe situatie om moeten gaan.”
SDVB kwam in de negentiende minuut op voorsprong toen Zakaria El Biyar attent reageerde toen de doelman van SVI de bal losliet na een schot van Rob Knul. In het laatste kwartier liep SDVB uit na een 3-0 voorsprong. Tussendoor viel Rick van Walsem uit met waarschijnlijk een gebroken rib.
Dat was al een domper, maar na de blessure van Thomassen sloeg de stemming 180 graden om en herhaalde Schreuder nog maar eens. ,,We verliezen vandaag veel meer dan de drie punten die we gewonnen hebben.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie