Johan Gruvaeus, hier in actie tegen Taurus, wordt steeds belangrijker voor Simplex SSS. Bram van den Heuvel

Kwakkelend Simplex SSS boekt derde overwinning op rij

24 november 2021 om 22:42 Volleybal

Peter Pos

BARNEVELD Wat werd het aan het einde nog spannend toen Simplex SSS een voorsprong van 13-8 in de vijfde set helemaal zag verdampen. Zou VCN dan toch nog met de overwinning aan de haal gaan?

Zover lieten de Barnevelders het uiteindelijk niet komen. Ludrich Inocente maakte aan het einde van de wedstrijd twee heel belangrijke punten en voorkwam daarmee dat zijn ploeg nóg meer overwerk moest doen.
Onder normale omstandigheden zou SSS deze wedstrijd vrij makkelijk gewonnen hebben, maar op dit moment zijn de omstandigheden bij de ploeg niet normaal.
De afgelopen tien dagen stond Hans Seubring geen enkele keer meer een voltallige ploeg in de zaal. ,,We hebben echt veel spelers die de afgelopen twee weken kampten met griep of corona. Als je daar naar kijkt, dan ben ik heel blij dat we toch twee punten gepakt hebben.”
,,Al is een vijfsetter voor ons op dit moment niet zo handig’’, voegde de inwoner van Amersfoort er meteen aan toe. ,,Na afloop zaten de meeste jongens er helemaal doorheen. Heel veel wisselmogelijkheden had ik vandaag ook niet.”
Bij SSS viel Cas Abraham al vroeg in de wedstrijd met een spierverrekking uit, terwijl libero Edvin Svärd te grieperig was om te starten. Hierdoor kregen Robin van Weerd en Thijs van Gessel veel speeltijd.
In de eerste set werkte SSS een ruime achterstand weg en won uiteindelijk door mooie punten van Johan Gruvaeus en Tom Koops met 22-25. In de tweede set was VCN vanaf het begin de bovenliggende partij, terwijl de derde set juist heel spannend was.
VCN trok daarin aan het langste einde en toen zag het er even somber uit. Maar fit of niet, aan mentaliteit ontbreekt het nooit bij SSS. De vierde set werd makkelijk gewonnen en zo leek het ook in de vijfde set te gaan totdat er een dipje kwam bij een 8-13 voorsprong.
,,Het was met hangen en wurgen’’, erkende Seubring. ,,Echte uitblinkers waren er bij ons niet. Door hard met elkaar te werken hebben we toch nog gewonnen. Dit is een uitstekende teamprestatie op een doordeweekse avond.”
Zaterdag komt SSS alweer in actie. Dan komt het geroutineerde Sliedrecht Sport op bezoek. Toeschouwers zijn niet toegestaan, maar via SSS TV kan de wedstrijd live gevolgd worden.