Jacco Meurs, hier op archieffoto, vond het een typische Achterveld nederlaag.
Jacco Meurs, hier op archieffoto, vond het een typische Achterveld nederlaag. Bram van den Heuvel

‘Nederlaag des Achtervelds’

20 november 2021 om 18:48 Voetbal

ACHTERVELD Het lukt Achterveld maar niet om te winnen tegen ploegen die vooral strijd willen leveren en met man macht verdedigen. ,,Als een tegenstander elke bal naar voren hengst en vervolgens voor iedere meter strijdt, daar kunnen wij niet tegen voetballen’’, merkte Jacco Meurs nog maar eens. ,,Wil je bovenin meedoen en aan het einde van de rit een prijsje pakken, dan moet je dit soort wedstrijden gewoon winnen en dat zat er vandaag geen moment in.”


Al vroeg in de wedstrijd kwam Achterveld op achterstand. Het was niet eens de eerste grote kans die erin ging. ,,We waren al gewaarschuwd’’, verzuchtte Meurs. ,,Sterker nog van te voren had ik al aangegeven dat dit ging gebeuren als we niet scherp aan de bal waren en VEVO de kans gaven om gevaarlijk te zijn in de omschakeling. Het was echt een nederlaag des Achtervelds.”


In de eerste 20 minuten na rust zat Achterveld wat beter in de wedstrijd, maar ook toen kwam het niet tot grote doelkansen. ,,De gelijkmaker hing nooit in de lucht’’, was Meurs eerlijk. ,,We waren niet goed genoeg om aanspraak te maken op een gelijkspel, laat staan de overwinning. Dit was een heel vervelende middag voor ons.”


Dinsdag speelt Achterveld alweer. Dan komt WZC Wapenveld op bezoek. Meurs: ,,Dat is een tegenstander die zelf ook graag wil voetballen. Dat ligt ons beter.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie