ODIK- Avanti
ODIK- Avanti Bram van den Heuvel

Dubbele gevoelens bij ODIK na eervolle nederlaag

20 november 2021 om 22:13 Korfbal

BARNEVELD- Op de eerste speeldag van de zaalcompetitie was een geweldig spelend ODIK dichtbij een sensationeel resultaat. In een lege Veluwehal ging ODIK het hele duel aan de leiding maar won Avanti uiteindelijk nipt met 21-22.

Na de succesvolle zaalcampagne van de laatste jaren nam ODIK langzamerhand afscheid van een groot deel van de oude garde en werd onder trainer Ruud van de Hoef een nieuw traject gestart met een talentvol team zonder veel ervaring. Als een erfenis uit het verleden bezit ODIK na een jaar zonder zaalkorfbal nog een ticket voor de hoofdklasse, terwijl de club op het veld twee niveaus lager als middenmoter het eerste deel van het seizoen afsloot. Aanvoerder Cees Snoei gaf al treffend aan dat handhaving een wereldprestatie zou zijn.

Vanuit dat perspectief kende ODIK een geweldige start van het zaalseizoen. Avanti, de gerenommeerde tegenstander uit Pijnacker, werd van het begin onder druk gezet en met veel strijd en goed korfbal ging de thuisclub met een 9-6 voorsprong rusten. Minpuntje was de enkelblessure van Liesbeth Bouter die gewisseld moest worden en prima vervangen werd door Melissa Bakkenes. Trainer Van de Hoef: ,,Van te voren was ik heel nieuwsgierig naar de prestatie van ons team, maar vandaag heb ik de bevestiging gekregen dat we hele mooie wedstrijden gaan spelen. Zonder publiek was het stil in de zaal, maar de energie en strijd die wij van de eerste tot de laatste minuut met elkaar geleverd hebben was echt geweldig”.

Mede onder impuls van een uitstekende invaller kwam Avanti in de tweede helft sterk uit de startblokken en stond het al snel 12-12. ODIK, met de sterke Melle Smit in een hoofdrol, herstelde zich knap en bleef constant op voorsprong zonder een comfortabele marge op te bouwen. In de slotfase gaf de ervaring van Avanti de doorslag en de 21-22 van de bezoekers dertig seconden voor tijd bleek de beslissing. Trainer Van de Hoef: ,,Dit resultaat zorgt voor dubbele gevoelens. Aan de ene kant hebben we het super goed gedaan en een geweldige teamprestatie geleverd, aan de andere kant hadden wij de wedstrijd in handen en is het enorm zuur dat we alsnog verliezen. In de laatste vijf minuten maken we veel kleine fouten in de passing en schieten we te snel en die fouten worden op dit niveau direct afgestraft. Toch bewijst dit duel dat er heel veel rek in het team zit en dat het echt een mooi seizoen kan worden”.

DOELPUNTENMAKERS ODIK: Milko van Golberdinge 7, Melle Smit 6, Cees Snoei 3, Bart Evers 1, Rhodé Hartkamp 1, Liesbeth Bouter 1, Sandra van Winkoop 1 en Ard van der Pols 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie