Gezelligheid aan tafel
Gezelligheid aan tafel Samir

Geslaagde Meet & Eat Noodopvang Harskamp krijgt tweede editie.

15 november 2021 om 11:51 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag werden maar liefst 84 Afghaanse evacuees, vanaf de Noodopvang in Harskamp, opgehaald door 18 gezinnen uit heel de gemeente Ede. Bij deze gezinnen thuis werd gezamenlijk van een, door het gastgezin bereide, maaltijd genoten en kon men elkaars cultuur ontdekken.

Dit prachtige initiatief is ontstaan vanuit een samenwerking van CCVEde, Malkander en verschillende vrijwilligersgroepen, die in de Noodopvang in Harskamp actief zijn.

Het was fantastisch om al die blije gezichten van de evacuees te zien. Ze moesten even in de kou staan, om te wachten op de auto die hen kwam ophalen, maar dat hadden ze er graag voor over.

De foto’s van gezellige volle eettafels, die wij van de gastgezinnen doorgestuurd kregen en de dankbare reacties van de Afghaanse evacuees maakten de Meet & Eat tot een groot succes.

Het succes en de animo voor deelname waren zo groot dat we het nog een keer dunnetjes over willen doen. U kunt zich tot en met woensdagavond 17 november, via de website van CVVEde, opgeven om als gastgezin een aantal Afghaanse evacuees te verwelkomen. De tweede editie van de Meet & Eat zal plaatsvinden op vrijdagavond 19 november. Let op: Er kunnen zich maximaal 25 gastgezinnen opgeven, dus wees er snel bij. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie