PREMIUM ARTIKEL

‘Nieuwe’ school Kootwijkerbroek: ‘Modern met vriendelijke uitstraling’

Onderwijs
Foto: Factor Architecten
10 nov 2021, 14:37
Een artistieke impressie van de Koningin Beatrixschool na de vernieuwbouw.
Een artistieke impressie van de Koningin Beatrixschool na de vernieuwbouw.
KOOTWIJKERBROEK

,,We hebben straks een compleet nieuwe, moderne en duurzame school; alleen het casco van het oude gebouw staat er dan nog.’’ Directeur Erik Borghuis van de Koningin Beatrixschool in Kootwijkerbroek is blij dat de vernieuwbouw van het meer dan veertig jaar oude pand aan de Kosterijweg in januari begint. Als alles volgens plan verloopt, is het schoolgebouw over een jaar klaar.

Deze week ondertekende de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs te Garderen, Stroe en Kootwijkerbroek (VGSK) een overeenkomst met de aannemers die de werkzaamheden gaan uitvoeren. Met die ondertekening werd het bouwteam van architecten en adviseurs uitgebreid met Bouwbedrijf Kreeft uit Ede (hoofdaannemer, bouwkundig aannemer) en Technisch Installatieburo Hevel uit Ederveen (aannemer werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties).

RUIMTE Voor vernieuwbouw is volgens Borghuis gekozen, omdat de school geen ruimte wilde opgeven. ,,De Koningin Beatrixschool is in 1979 gebouwd en na veertig jaar is een schoolgebouw afgeschreven en moet je groot onderhoud doen. Nieuwbouw was een optie, maar wij kozen voor vernieuwbouw, omdat de school heel ruim is opgezet. Die ..

Deel dit artikel via:









advertentie