David en Emmalieke Hakkert: ,,We werden verliefd op de potentie van dit huis." Rechts: Bijna alle meubels komen van de kringloop. Onder: David heeft de kasten zelf gemaakt.
David en Emmalieke Hakkert: ,,We werden verliefd op de potentie van dit huis." Rechts: Bijna alle meubels komen van de kringloop. Onder: David heeft de kasten zelf gemaakt. Pauw Media

Binnenkijken bij David en Emmalieke: ‘De kringloop is mijn schatkamer’

6 november 2021 om 12:03 Wonen

VOORTHUIZEN De kanariegele voordeur is een knipoog naar het interieur van de vorige bewoner, waarin dezelfde felle kleur ruim vertegenwoordigd was. Verder hebben Emmalieke (31) en David Hakkert (30) hun woning in Voorthuizen grondig verbouwd en opnieuw ingericht, in hun eigen, unieke stijl. ,,Ons interieur is altijd in beweging.”

,,We werden verliefd op de potentie van dit huis”, vertelt Emmalieke in haar sfeervolle woonkamer aan de Rembrandtstraat, die verwarmd wordt door een antiek kacheltje. ,,Er moest een hoop gebeuren, maar daar konden we doorheen kijken.” 

Dat was drie jaar geleden. Sindsdien is het Voorthuizense stel nooit meer gestopt met klussen en inrichten. ,,We vinden het allebei heel leuk om zo met ons huis bezig te zijn.”

KWESTIE VAN DOEN Zo heeft David, die zijn eigen bedrijf in webdesign heeft, de en-suitekasten die de woonkamer van de aanbouw scheiden zelf gemaakt. ,,Ik wist voordat we dit huis kochten eigenlijk niet dat ik handig was”, vertelt hij. ,,Maar het is een kwestie van doen; vaak kun je meer dan je denkt.” 

Daarnaast konden de twee bij Hubo in Voorthuizen terecht voor advies en de juiste materialen. Emmalieke: ,,Mijn familie ging standaard naar deze Hubo en ik vond het altijd al een fijne winkel.” Naast het assortiment (,,met name de verfspullen”) is ze ook fan van de persoonlijke benadering. ,,Ik word herkend als ik binnenloop en er is altijd ruimte voor een praatje - of om foto’s van ons nieuwste project te bewonderen.” ,,Ik heb daar de afgelopen drie jaar zóveel kitspuiten gehaald”, reageert David lachend. ,,We hebben echt een relatie opgebouwd met deze lokale bouwwinkel, dat had ik niet verwacht.” 

KRINGLOOP De Voorthuizenaren bezoeken ook graag kringloopwinkels. ,,De kringloop is mijn schatkamer”, vertelt Emmalieke, die in het dagelijks leven voor de klas staat. ,,Op de bank na komen alle meubels daar vandaan.” Haar interieurstijl, die gelukkig goed matcht met die van haar man, laat zich het beste omschrijven als ‘eclectisch’. ,,We kiezen meubels en accessoires die niet per se ‘in’ zijn, maar waar we een goed gevoel bij hebben.” 

BEVOORRECHT Voorlopig kan Hubo nog rekenen op heel wat bezoekjes van David en Emmalieke. De interieur- en klusfanaten zijn druk bezig met het verbouwen van de bijkeuken en ook de keuken en de badkamer staan nog op de planning. ,,We zitten nog vol ideeën en waarschijnlijk is ons interieur nooit helemaal af. Maar dat vinden we juist leuk. We kennen dit huis inmiddels door en door en voelen ons nog altijd enorm bevoorrecht dat we hier mogen wonen.”

Aangeboden door Hubo Voorthuizen

Bijna alle meubels komen bij de kringloop vandaan.
David heeft de de en-suitekasten zelf gemaakt.
,,We gaan voor spullen waar we een goed gevoel bij hebben."
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie