Afbeelding
AberMedia

Fietser aangereden door auto bij kerk in Terschuur

4 november 2021 om 07:36 Ongeval

TERSCHUUR Een 50-jarige fietser uit Zwartebroek is woensdagavond op de Hoevelakenseweg in Terschuur aangereden door een personenauto. Het ongeval gebeurde bij de kruising met de Tolboomweg, vlakbij de Sionskerk. De Zwartebroeker was na de aanrijding niet aanspreekbaar. Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar vanwege het slechte weer kon deze niet vliegen. Het Mobiel Medisch Team is daarom met de auto vanuit Amsterdam de ambulance tegemoet gereden.

Het ongeval vond plaats rond 19.00 uur toen de fietser, die vanuit de richting van de kruising met de Stoutenburgerweg kwam, de weg overstak naar de Sionskerk en daar werd aangereden door een achterop komende auto. Door de klap belandde het slachtoffer tientallen meters verder in de berm. 

Verkeersdeskundigen van de politie doen onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. Hierbij wordt onder meer een lang remspoor van de auto onderzocht. De politie heeft de 33-jarige bestuurder aangehouden als verdachte. ,,Zijn verblijfplaats is onbekend’’, aldus een woordvoerster. De 33-jarige wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een ernstig ongeval.  

De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen. Ook zijn voor het onderzoek camerabeelden van de Sionskerk veilig gesteld. Kerkgangers konden na de dankdagdienst lopend via de berm naar huis. Degenen die hun auto op de parkeerplaats van de kerk hadden staan, moesten te voet naar huis. De voertuigen konden worden opgehaald nadat het politie-onderzoek was afgerond. De Hoevelakenseweg was in verband met het sporenonderzoek tot rond 23.00 uur afgesloten. De auto en de fiets zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie