Zwart, goud en robuuste meubels passen goed bij de stijl Midnight moods.
Zwart, goud en robuuste meubels passen goed bij de stijl Midnight moods. Eigenstijl Wonen

‘Nieuwe interieurtrend in Barneveld: Midnight moods’

13 november 2021 om 12:51 Wonen

BARNEVELD De avonden worden steeds langer en een periode vol borrelen, lachen en feesten breekt aan. Een interieurtrend die perfect past bij deze donkere dagen is ‘Midnight moods’: een stoere, maar ook chique en spannende stijl. ,,Dit interieur komt na zonsondergang echt tot leven”, vertelt Manon van Ginkel van Eigenstijl Wonen in Barneveld.

Wegzakken in een robuuste fauteuil met een goed glas rode wijn, tegen een donkere, sfeervolle achtergrond: daar moet je volgens Manon aan denken bij Midnight moods. ,,Deze trend is vooral geschikt voor mensen die zich niet laten afschrikken door donkere kleuren”, vertelt de interieurstylist. 

Zo voeren donkerblauw, legergroen en zwart de boventoon, gecombineerd met opvallende gouden en bronzen accenten. ,,Een donkere bank met zachte, goudkleurige kussentjes bijvoorbeeld. Door het contrast tussen de donkere kleuren en het glanzende goud komt je interieur helemaal tot leven.”

STOERE MATERIALEN Naast donkere kleuren wordt deze interieurstijl gekenmerkt door stoere materialen en robuuste meubels. Denk aan metalen, koperkleurige bijzettafels en ruime, luxe fauteuils in een velvet-look. ,,Een leuke poef in dezelfde stijl maakt je zithoek helemaal af.”

SFEERVOLLE VERLICHTING ,,Sfeervolle verlichting is daarnaast een van de belangrijkste elementen van een Midnight moods-interieur”, gaat Manon verder. Met de juiste verlichting op de juiste plek zorg je voor een goede balans tussen licht en donker. ,,Een wandlamp zorgt bijvoorbeeld voor speelse schaduwen op de muur.” 

Door te kiezen voor verlichting met een dimmer kun je zelf de intensiteit van het licht - en daarmee de sfeer - bepalen. ,,En vergeet natuurlijk de kaarsen niet: daarmee creëer je snel een warm en knus gevoel. Met kandelaars in verschillende kleuren, vormen en maten kun je eindeloos variëren.”

WARMTE Tot slot haal je de warmte in huis met zachte plaids en fijne herfstgeuren. ,,Kaneel, appel en hout zijn warme geuren die goed bij het seizoen passen. Deze geuren kun je in huis verspreiden door middel van een geurkaars of een diffuser.”

De stylisten van Eigenstijl Wonen kunnen je nog meer vertellen over deze populaire interieurstijl, maar natuurlijk ook over andere woontrends. Kom voor vrijblijvend advies langs in de gezellige en uitgebreide woonwinkel aan de Wattstraat in Barneveld.

Aangeboden door Eigenstijl Wonen

Met de juiste verlichting zorg je voor balans tussen licht en donker.
Een koperkleurige bijzettafel steekt mooi af tegen een donkere muur.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie