Afbeelding
anp / sem van der wal

Opinie: ‘Ik geloof dat God knappe mensen heeft gebruikt om vaccins te ontwikkelen’

25 oktober 2021 om 13:38 Opinie

Met deze brief roer ik een gevoelig onderwerp aan: vaccineren. Daarom vind ik het belangrijk dat u weet wie dit schrijft. Mijn naam staat onder deze brief, ik ben lid van de Protestantse Gemeente Barneveld (nieuwe Emmaüskerk) en lid van de diaconie. Barneveld ligt in een strook van Nederland met een Engelse term, maar ik noem het liever de ‘Geloofsstreek’ van Nederland.

Daar ben ik blij mee en ik voel me hier thuis. Veel mensen ontlenen hun waarden en principes aan de Bijbel. Hoewel we veel verschillende kerken bezoeken geloven we toch in dezelfde God. We maken bij ons doen en laten wel verschillende keuzes. Dat noemen we pluriformiteit en dat gaat over onderwijs, kleding, stemgedrag en nog veel meer facetten van ons leven. Die ruimte is er voor ons allemaal en we hebben respect voor de persoonlijke keuzes van iedereen. Het woord RESPECT is kostbaar en schrijf ik dus met hoofdletters.

Ik geloof in een God die de mensen liefheeft. Hij wil geen armoede,  zorgen en ziekte. En Hij wil daar ook wat aan doen. Daar heeft God ons voor nodig: wij zijn de handen van God. Wij kunnen andere mensen helpen met raad en daad. De Voedselbank is daar een mooi voorbeeld van. Ook heeft God artsen nodig, die na jarenlange studie ons kunnen helpen bij ziekte. Dat vinden we eigenlijk heel gewoon. We krijgen medicijnen, gaan naar een ziekenhuis, worden geopereerd en herstellen. Mooi is dat toch: God gebruikt de medische wetenschap om ons beter te maken.

In dat GELOOF ervaar ik ook de mogelijkheid om tegen corona beschermd te worden. Ik geloof dat God knappe mensen heeft gebruikt om vaccins te ontwikkelen. En de staat, als dienaar van God, zorgt dat iedereen zo’n vaccin kan krijgen. 

Daarom worstel ik met een vraag: waarom nemen heel veel mensen de uitgestoken hand van God niet aan? In die hand zit een spuit met een vaccin, dat beschermd tegen een ernstig virus.

Ik heb nog een vraag: is God blij met vaccinweigeraars of is hij verdrietig, dat mensen Zijn uitgestoken hand hierin niet herkennen? 

Ik ben dankbaar dat ik ben gevaccineerd.

[Dick Bonestroo, Barneveld

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie