Frank Hendriks valt namens AFH-Film aan tegen Fieret Loodgietersbedrijf in de finale
Frank Hendriks valt namens AFH-Film aan tegen Fieret Loodgietersbedrijf in de finale Erik van 't Land

AFH-Film en De Meerwaarde winnen jubileumeditie bedrijfsvolleybal

24 oktober 2021 om 13:19 Volleybal

Gepko Hahn

BARNEVELD AFH-Film en De Meerwaarde hebben zaterdag het eendaagse BDU Bedrijfsvolleybaltoernooi gewonnen. Ter ere van het 50-jarig bestaan werd een jubileumtoernooi georganiseerd. ,,Het was zonder meer een mooie volleybaldag’’, concludeert hoofdorganisator Eddy Meijerink.

,,Het klinkt cliché, maar het was ouderwets gezellig. Het was fijn om elkaar weer te ontmoeten. Mensen hebben het volleybal ook gemist’’, vervolgt Meijerink na de prijsuitreiking in Sportcentrum De Meerwaarde. 

Woensdagavond 11 maart 2020 was de laatste keer dat teams van de Barneveldse bedrijfsvolleybalcompetitie met elkaar de strijd aan gingen. Niet alleen het vorige seizoen moest voortijdig beëindigd worden, maar ook de jubileumcompetitie van vijftien woensdagavonden dit voorjaar ging niet door vanwege corona. 

Om toch te vieren dat er sinds 1971 een bedrijfscompetitie is in Barneveld, werd er een eendaags toernooi opgezet. Zo druk als in de jaren 1980 - met zeventig teams en vijfhonderd toeschouwers - zou het niet worden; maar de organisatie glunderde als vanouds. Onder andere vanwege tien nieuwe teams die meededen. ,,Sommigen - zoals de Wollies - hebben al aangegeven mee te willen doen met de reguliere competitie volgend jaar.’’

BEKENDEN Uiteindelijk waren het toch oude bekenden die om de prijzen streden. De afgelopen jaren verdeelden de volleybalsters van De Meerwaarde en VOKO met elkaar de prijzen en dat was nu niet anders. Het docententeam won in de finale van VOKO/Fire Prevent. 

Bij de mannen ging de eindstrijd tussen de twee ereklasseteams. AFH-Film en Arjan Fieret Loodgietersbedrijf maakten er een zinderende finale van. In een beslissende derde set was AFH-Film met 15-10 nipt sterker . 

INSCHRIJVEN Op 19 januari 2022 start de reguliere woensdagavondcompetitie. Dat wordt tevens het afscheidsseizoen van Meijerink en zijn mede-organisatoren Wim Wijnveen en Theo Lammers. Inschrijven kan via info@volleybalbarneveld.nl.

AFH-Film wint het BDU Bedrijfsvolleybaltoernooi 2021 (v.l.n.r. Bram van Veldhuizen, Joost van Veldhuizen, Arnoud Draijer, Jan Hendriks, Frank Hendriks, Johan Draijer, Arnoud Gort)
Organisatoren Eddy Meijerink en Wim Wijnveen (links) overhandigen cheques aan de winnaars AFH-Film en De Meerwaarde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie