SDS verloor het doordeweekse treffen met Hellas met 2-3.
SDS verloor het doordeweekse treffen met Hellas met 2-3. Pauw Media

SDS moet wennen aan nieuwe teamopstelling: 2-3 verlies

15 oktober 2021 om 15:11 Volleybal

VOORTHUIZEN SDS maakte er een latertje van in de uitwedstrijd tegen Hellas uit Nunspeet. Het doordeweekse treffen werd met 2-3 verloren en de beslissende set kon pas na 22.00 uur afgewerkt worden. Met Erik Verkade op zijn vertrouwde spelverdelerspositie begon SDS voortvarend. Mede door een sterke servicepass konden de Voorthuizenaren het initiatief naar zich toetrekken.

SDS speelde overtuigend en behield druk. Het leverde een 2-0 voorsprong in sets op via 22-25 en 18-25. Daarna kreeg SDS het moeilijker. De aanval nam in kracht af, de pass bleef onder de maat en ook de opslag kon Hellas niet in problemen brengen. Door het inbrengen van Arjan van Laar als passer-loper trachtte SDS het tij te keren, maar Hellas pakte de set en sleepte vervolgens een vijfde set uit het vuur. Tot 9-9 bleef SDS bij, waarna de thuisploeg alsnog doordrukte.

‘Een goede wedstrijd, maar we moeten duidelijk nog wennen aan de nieuwe teamopstelling’, aldus een toch tevreden Gerald van de Kuilen.