Afbeelding
De Puttenaer.nl

Gemeente Putten geeft wegvakken weer vrij in afwachting uitspraak rechtbank

14 oktober 2021 om 15:27 Overig

PUTTEN De Rechtbank Gelderland heeft besloten dat de gemeente Putten het werk aan het kruispunt Waterweg, Stenenkamerseweg, Hoornsdam per direct moet stoppen en opschorten tot en met in elk geval dinsdag 19 oktober.

,,Dan is er een zitting en gaat de voorzieningenrechter een besluit nemen’’, vertelt Hester Miedema van Jemie Gulf Servicestations, die donderdag 14 oktober door de rechtbank is gebeld. Die dag zouden de voorbereidende werkzaamheden van start gaan en was het kruispunt afgezet. ,,Wij en de advocaat van Vierhouten ijzer- en schroothandel hebben bezwaar ingediend en een voorlopige voorziening aangevraagd. Dat laatste heeft een opschortende werking en ertoe geleid dat deze beslissing is genomen en het werk nu stil ligt. De rechtbank gaat kijken of de gemeente iets met de aangedragen oplossingen gaat doen’’, aldus de ondernemer. De online zitting is dinsdag vanaf 14.00 uur.

REACTIE GEMEENTE Toon Schuiling, woordvoerder van de gemeente Putten, geeft aan: ,,Het college van burgemeester en wethouders van Putten heeft kennisgenomen van de uitspraak en geeft de betreffende wegvakken in afwachting van de uitspraak van de voorzieningenrechter met ingang van heden weer vrij.”

,,De rechtbank Gelderland te Arnhem heeft besloten het besluit dat wij hebben genomen over de afsluiting van wegen in verband met de noodzakelijke reconstructie van de Zuiderzeestraat en de Waterweg te schorsen. Dit in afwachting van de uitspraak over de aanvraag voor een voorlopige voorziening door ondernemers in het gebied. De kwestie dient dinsdag 19 oktober 2021 bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland te Arnhem. De schorsing geldt als een zogeheten ordemaatregel. Het is geen inhoudelijke uitspraak.”

Schuiling vervolgt: ,,Het college benadrukt dat bij de afsluiting van deze wegen gedurende de reconstructiewerkzaamheden de verkeersveiligheid van onder meer de fietsers voorop staat. Het gebied kenmerkt zich door smalle wegen en sluipverkeer. Het college onderkent dat dit alles vervelend is voor bedrijven in het gebied. Om die reden is er gekeken naar alternatieven. Die zijn er in het ogen van het college niet.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie