Terschuurse Boys-trainer Willem van 't Land kijkt uit naar de derby tegen Stroe.
Terschuurse Boys-trainer Willem van 't Land kijkt uit naar de derby tegen Stroe. Bram van den Heuvel

Terschuurse Boys-trainer Willem van ‘t Land niet in paniek na valse start

15 oktober 2021 om 12:05 Voetbal

TERSCHUUR ,,Het veldspel was gelijkwaardig’’. Zo sprak Terschuurse Boys-trainer Willem van ‘t Land afgelopen zaterdag over zijn ploeg in vergelijking tot Otterlo, dat naar de winst greep. De coach is allesbehalve onrustig onder de matige competitiestart. Er werd pas een punt behaald. ,,Met ons voetbal is namelijk niet veel mis.” Morgenmiddag is Stroe de tegenstander.

Van ‘t Land stond zaterdag uitgebreid stil bij de wedstrijd maar keek later in de week vooral vooruit op de weken die eraan komen. ,,Een nederlaag met perspectief’’, vatte de trainer het samen. ,,We waren zeker gelijkwaardig aan Otterlo. De echte slimmigheid ontbrak alleen.’’ Op verzoek gaat de coach uit Voorthuizen (59) eerst nog even terug naar de afgelopen zomer. ,,Door corona werden er geen wedstrijden gespeeld, maar we hebben wel doorgetraind. Eind juni speelden we nog een oefenpotje tegen Hoevelaken, als afsluiting van de coronaperiode. Op 7 augustus - bewust heel vroeg - begonnen we met de voorbereiding op het huidige seizoen. Zeven weken voorbereiding dus, dat was nodig voor de conditie, hoewel ik de jongens trouwens best fit vond.” 

BLESSURES Gaandeweg de maanden kwamen er echter meer blessures, juist toen de wedstrijden hun aanvang namen. ,,Dat is toch de belasting en de wedstrijdhardheid”, vermoedt Van ‘t Land. ,,We hebben al diverse enkelblessures en spierkwetsuren. Voor ‘Stroe’ mis ik sowieso alweer drie mensen omdat Tomas Vaarkamp last heeft van zijn enkel, Peter Overeem met een spierblessure kampt en ook Gerben Hilgers geblesseerd is. Hij trainde deze week wel mee maar is nog niet wedstrijdfit.” In de competitie loopt het dus nog niet zo op rolletjes, in de beker liep het beter. ,,Maar de tegenstanders waren wel matig hoor”, relativeert de man die als trainer al twintig jaar in ‘het wereldje’ bivakkeert. ,,Die wonnen we allemaal wel heel makkelijk. Of er daardoor onderschatting was toen de competitie begon? Nee, dat weet ik haast wel zeker van niet.” 

Terschuurse Boys begon de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen AGOVV (2-2), prima in de ogen van de gesprekspartner. ,,Ik vind deze ploeg ook echt kandidaat voor de titel, in een competitie die ik trouwens heel sterk vind. We kwamen zelfs op voorsprong en gingen tot het gaatje maar helaas leverde het geen overwinning op. Tegen Zeewolde, in de tweede wedstrijd, speelden we in de eerste helft helemaal niet goed en kregen we drie goals om de oren, maar daarna ging het in de tweede helft weer aardig en kregen we geen doelpunten meer tegen. En ja, over afgelopen zaterdag heb ik al het nodige gezegd. Pijnpunt nu is dat we te makkelijk treffers tegen krijgen, dit terwijl het veldspel redelijk tot goed is. We moeten leren van afgelopen drie wedstrijden en vooruitkijken. Paniek is er in elk geval niet hier bij mij en het team, het besef dat het nu eindelijk moet gebeuren is er tegelijkertijd wel. Ik vind het trouwens geen toeval dat de drie ploegen waar we van verloren, allemaal in de bovenste regionen staan.” In de selectie zijn geen mutaties. ,,Twee jaar geleden stroomden er al twee A-junioren door naar ons eerste elftal, Niels Overeem (de neef van Peter) en Gino Kamphorst. Dit zijn spelers die we hard nodig hebben én die zich heel goed ontwikkelen. Ze zijn volwaardig lid van de A-selectie en Niels stond zaterdag tegen Otterlo zelfs in de basis. En ook Gino tikt de basis aan hoor; knap van deze 18-jarigen.” Hoe zit het verder met de doorstroming? ,,Dat is weer een wat lastiger kwestie. Het is dat we nu wel weer een JO-19 hebben, daar was vorig jaar geen sprake van. Maar dit team is nog relatief zo jong, het is nog niet rijp genoeg voor een overstap naar het eerste. En spelers halen, doen wij niet zo gauw. Tenzij voetballers hier heel graag willen spelen, dan is iedereen natuurlijk welkom.” De smalle selectie kan wel eens een probleem worden. ,,We hebben veertien veldspelers en twee keepers en dat is karig. Maar daar wil ik bij deze mooie dorpsclub, waar ik het al vier jaar naar mijn zin heb, niet over klagen. Dat weet je namelijk als je bij een kleine vereniging traint.”

FAVORIETEN Wie ziet de trainer als de uitgesproken favorieten voor de titel? ,,Dat zijn voor mij toch wel Zeewolde, Otterlo, AGOVV en Veenendaal. En waar wij gaan eindigen? Dat zien we dan wel weer. We willen gewoon elke wedstrijd tot het randje gaan en winnen. Daar plak ik op dit moment nog geen klassering aan vast. En over de derby tegen Stroe. Dat potje is heel moeilijk in te schatten. Ik heb Stroe natuurlijk ook al lang niet aan het werk gezien. Zeker is wel dat zij net als wij enkele bepalende spelers hebben van wie het moet komen. Eén ding weet ik wel zeker. Ik ben heel tevreden met de komst van mijn assistent Wilgo van ‘t Bosch. Vorig jaar was hij er ook al bij maar ik werk heel plezierig met deze oud-speler samen.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie