Sinterklaas werd ook op deze archieffoto uit 2018 feestelijk binnengehaald in de haven van Nulde.
Sinterklaas werd ook op deze archieffoto uit 2018 feestelijk binnengehaald in de haven van Nulde. Van Donkersgoed Multimedia

Pieten in Putten mogen dit jaar hun eigen kleur kiezen

12 oktober 2021 om 15:25 Evenementen

PUTTEN Sinterklaas en zijn Pieten zullen zaterdag 13 november ook Putten weer bezoeken. De jaarlijkse Sinterklaasintocht is een samenwerking tussen het Sinterklaascomité, dat al ruim veertig jaar de intocht binnen Putten verzorgt, Winkelcentrum Putten (WCP) en VVV Putten. 

Door corona heeft er vorig jaar geen optocht kunnen plaatsvinden, maar dit jaar staan alle seinen weer op groen. Bij de organisatie rondom de intocht lagen er dit jaar twee grote uitdagingen. Dat was de locatie en de inmiddels landelijk bekende Zwarte Pietendiscussie. 

HAVEN MOEILIJK BEREIKBAAR Hoewel de haven van Nulde door de wegafsluiting van de Waterweg en Zuiderzeestraatweg minder makkelijk te bereiken is, heeft de organisatie er toch voor gekozen om ook dit jaar de Sint weer aan te laten meren op Nulde. Nulde is op de fiets uitstekend bereikbaar. Per auto betekent dit omrijden via Ermelo of Nijkerk. Er wordt voldoende communicatie opgestart om het publiek de bereikbaarheid van de haven van Nulde duidelijk te maken. Ongetwijfeld zal weer een grote menigte Sinterklaas en zijn gevolg welkom heten in de haven van Nulde. Na de aankomst op Nulde zal het programma, net als andere jaren, vervolgd worden in het centrum van Putten.

ZWARTE PIETENDISCUSSIE De organiserende partijen hebben zich ook gebogen over de Zwarte Pietendiscussie. Een lastige discussie, omdat die omgeven is met veel emotie. Uitgangspunt dat door de organiserende partijen wordt gehanteerd, is dat er vanuit de organisatie geen enkele behoefte is tot discriminatie in welke vorm dan ook. Dat de landelijke trend is ingezet naar roetveeg, gekleurde of welke Piet dan ook, valt niet te ontkennen. Het uitgangspunt binnen Putten is vooralsnog dat iedere Piet vrij is om zich in welke kleur dan ook te laten zien aan het publiek. Daarbij is afgesproken dat er oog en begrip is voor de landelijke trend, zoals die merkbaar is binnen het Sinterklaasjournaal, en dat die trend waar mogelijk wordt vertaald binnen de Sinterklaasintocht in Putten. 

Uiteraard wordt de organisatie van de Sinterklaasintocht jaarlijks geëvalueerd en daar waar mogelijk en noodzakelijk aangepast aan nieuwe ontwikkelingen. 

Dit laten het Sinterklaascomité, Winkelcentrum Putten (WCP) en VVV Putten weten via een gezamenlijk geschreven persbericht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie