Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Gezellige drukte op zonnige Kerkpleinmarkt Barneveld

9 oktober 2021 om 19:24 Evenementen

BARNEVELD De Barneveldse Kerkpleinmarkt keerde zaterdag onder ideale omstandigheden terug op de activiteitenkalender. Op het plein voor de Oude Kerk was het overdag een drukte van belang. Vanwege corona werden er geen meubels verkocht en ontbraken ook de vertrouwde verloting en veiling. Ook werd de markt ruimer opgezet dan normaal en werd de boekenverkoop in zijn geheel verplaatst naar kerkelijk centrum Rehoboth.

Doordat de jaarlijkse kerkpleinmarkt vorig jaar niet door kon gaan en de voorraden inmiddels flink waren opgelopen, konden er veel spullen aan de man worden gebracht. Naast de marktkramen met artikelen waren er ook tal van andere activiteiten. Zo werden er oliebollen verkocht, was er een viskraam en stond er een springkussen voor kinderen. Ook werden er bloemstukken verkocht en was er een kapper aanwezig. 

De opbrengst van de markt komt zoals altijd ten goede aan renovatie- en restauratiewerk aan de Oude Kerk. 

,,In 2019 haalden we met de markt, plus verschillende verkopingen en een sponsoractie in totaal meer dan 80.000 euro op. De opbrengst dit jaar zal misschien nog niet op de helft uitkomen, maar we zijn uiteraard blij met alles wat we binnenhalen’’, aldus de organisatie in aanloop naar het evenement.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie