SDS pakte met sterk volleybal de koppositie.
SDS pakte met sterk volleybal de koppositie. Pauw Media

SDS pakt koppositie met overtuigende 4-0 winst

10 oktober 2021 om 14:08 Volleybal

VOORTHUIZEN De damesploeg van SDS deed afgelopen zaterdag uitstekende zaken.  In eigen huis won SDS overtuigend met 4-0 van Blok EVC en door die winst mogen de Voorthuizenaren zich zelfs koploper noemen in de 1e klasse H.

Trainer/coach Robin van Zevenbergen had dan ook alle aanleiding om tevreden terug te kijken. ‘Ik kan zien dat we duidelijk geleerd hebben. Ook op het momenten dat het even wat minder ging bleven we de rust en de concentratie bewaren. Het zelfvertrouwen is groot en we waren vandaag uitstekend bij de les. Zeker in de eerste set toen we wat slap begonnen, maar ons toch wisten te herstellen’. Blok EVC kwam op voorsprong in de eerste set, maar SDS herpakte zich en won de set met 26-24.

Daarna speelde SDS degelijk en behield het geduld, zeker toen de ploeg uit Vaassen wat rommeliger ging spelen. Met name Dorine Reijersen was verdedigend sterk en wist met slim aanvallen de EVC-verdediging te verschalken. SDS drukte door en won de overige sets met 25-16, 25-19 en 25-15.