De SSS-damesploeg zag een sterk optreden beloond met een 4-0 overwinning tegen Gemini. foto van 't Land

Sterk optreden Simplex/SSS levert 4-0 winst op

10 oktober 2021 om 12:39 Volleybal

BARNEVELD  In eigen huis bleek Simplex/SSS te sterk voor Gemini uit Borculo. De thuisploeg speelde met veel overtuiging, toonde zich verdedigend ijzersterk en zag het goede optreden beloond met een 4-0 overwinning.

‘Onze beste wedstrijd van het seizoen’, zo concludeerde ook aanvalster Geralde van de Bunt. ‘We moesten vol aan de bak. Het was een wedstrijd met veel lange ralleys waarbij vooral onze blokverdediging het prima deed. Verdedigend hebben we veel ballen van de vloer geveegd en we hebben de rust bewaard, ook op de momenten dat het wat minder ging’. Simplex/SSS begon met Maartje Koudijs in de spelverdeling. De thuisploeg moest duidelijk op gang komen en startte met een flinke achterstand. Halverwege de eerste set begon het te lopen en vanaf dat moment speelde SSS een gewonnen wedstrijd met een sterk spelende Jaleesa Izijk. Na de 26-24 setwinst in de eerste set werd Gemini de tweede set weggespeeld met 25-11.

Ook in het verdere vervolg had SSS het beste van het spel. Ook een achterstand in de laatste set van 6 punten kon met veel overtuiging worden weggewerkt en dat leverde een dikverdiende 4-0 overwinning op.