(Archieffoto VVOP - Rood Wit)
(Archieffoto VVOP - Rood Wit) Bram van den Heuvel

Eerste driepunter voor sterk VVOP

9 oktober 2021 om 17:58 Voetbal

VOORTHUIZEN- VVOP heeft thuis tegen Blauw Geel’55 de eerste competitieoverwinning van het seizoen behaald. In Voorthuizen eindigde het duel tussen twee van de sterkere teams van de competitie in een 3-1 zege voor de thuisploeg.

VVOP begon op Sportpark De Roeleneng uitstekend aan de wedstrijd en stond binnen een kwartier al op een 2-0 voorsprong dankzij prachtige doelpunten van Niek Bos en Shan Biwott. Na een half uur leek de thuisploeg de wedstrijd te beslissen maar een loepzuiver doelpunt van Daan Witte werd door de scheidsrechter niet geteld omdat de arbiter niet gezien had dat het schot door het doelnet ging. In het laatste kwartier van de eerste helft miste Tim van de Vis een penalty en wisten de bezoekers uit Ede de prima keepende invaldoelman Kevin van Engelenhoven eenmaal te passeren: 2-1. Omdat de aanvoerder van Blauw Geel’55 tweemaal geel had gekregen, kon het veel betere VVOP de tweede helft met een man meer spelen. Op aangeven van Jeroen Peer besliste Niek Bos de wedstrijd: 3-1.

Trainer Harrie Epskamp was na afloop een opvallende afwezige bij het openingsfeest van VVOP. De trainer reed 400 kilometer om middenvelder Tim van de Vis naar een familiefeest in Zuid-Limburg te brengen. Epskamp: ,,Vandaag was er maar één ding belangrijk en dat was de winst. Dat is het beste medicijn om vertrouwen te krijgen. Wij hebben vandaag goed gespeeld en zeer verdiend gewonnen, al hadden we wel vijf of zes keer kunnen scoren”. Zaterdag speelt VVOP in Wageningen tegen het nog puntloze SKV.