Afbeelding
anp / Jaap Schaaf

Vaccinatie onder Barneveldse jongeren blijft achter

6 oktober 2021 om 16:27 Corona

BARNEVELD De vaccinatiegraad onder Barneveldse jongeren tussen de twaalf en achttien jaar oud, blijft achter ten opzichte van het landelijke beeld. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM woensdagmiddag naar buiten bracht. In Barneveld is op dit moment één op de drie jongeren van 12 tot en met 17 jaar oud volledig gevaccineerd, terwijl dat in deze leeftijdsgroep landelijk meer dan de helft van alle jongeren is.

Het percentage volledig gevaccineerde jongeren in deze leeftijdsgroep neemt al enkele weken nauwelijks toe. Zondag 19 september stond dat percentage in Barneveld op 30 procent. Wel is de verwachting dat het percentage de komende tijd nog iets op zal lopen, aangezien momenteel 38 procent van alle Barneveldse jongeren van 12 tot en met 17 jaar oud een eerste prik heeft gehaald. Er is dus een groep jongeren dat nog wacht op de herhaalprik. 

Landelijk zijn er momenteel vier gemeenten waar zich procentueel minder jongeren hebben laten vaccineren dan in Barneveld: Reimerswaal (31 procent), Neder-Betuwe (30 procent), Staphorst (21 procent) en Urk (6 procent). 

De vaccinatiegraad onder Barneveldse volwassenen staat momenteel al enige tijd op 68 procent. Op dat vlak zijn er landelijk vijf gemeenten met een lagere vaccinatiegraad. Naast de bovengenoemde vier gemeenten, is dat ook de Zuid-Limburgse gemeente Vaals.

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie