Tom de Boevere en zijn familie fietsten de sleutel van Papendal naar Otterlo.
Tom de Boevere en zijn familie fietsten de sleutel van Papendal naar Otterlo. Mathilde Dusol

Estafette via Otterlo viert opening Esther Vergeer Foundation Sportpoli

6 oktober 2021 om 07:22 Overig

OTTERLO In de afgelopen maanden is de Esther Vergeer Foundation Sportpoli gestart in vijf academische Kinderziekenhuizen in Nederland. De Sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind welkom is. Deze Sportpoli is officieel geopend met een Sleutel Estafette die op 1 oktober startte in Papendal en via etappes door Otterlo, Nijkerk, Amersfoort, Baarn, Soest, Laren, Bussum en Diemen op 5 oktober dankzij de inzet van paralympisch kampioenen rolstoelbasketbal Bo Kramer aankwam in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

Op 1 oktober 2021 fietsten Tom de Boevere, samen met zijn broer Luuk, moeder Noor en vader Erik, de etappe van Papendal Arnhem naar Otterlo. Daar overhandigen zij de sleutel aan Droompark De Zanding, partner van de Esther Vergeer Foundation. Tom (8): ,,Ik vind het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten, ook als ze in een rolstoel zitten. Het lijkt me leuk om mee te doen, en ik vind het een uitdaging omdat ik nog maar net heb geleerd om te fietsen op een gewone fiets, terwijl iedereen zei dat ik dat nooit ging kunnen. Dus geef je dromen nooit op.”

GROTE STAP Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: ,,Met de start van de Sportpoli komt een persoonlijke droom van mij uit. De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; dat vind ik echt fantastisch!”

SCHENKING Voor de realisatie van de Sportpoli ontving de Foundation een schenking van 260.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. De Foundation zoekt naar een sport die past bij het kind en zijn/haar beperking en begeleidt kind en ouder naar de sportvereniging in de eigen woonomgeving. 

De officiële opening van de sportpoli’s in alle ziekenhuizen vindt op dit moment plaats, middels een feestelijke Sleutel Estafette. Van 1 tot en met 6 oktober wordt de sleutel -in estafettestijl- van Papendal naar elk ziekenhuis met een Sportpoli gebracht. Aan de Sleutel Estafette werken topsporters, kinderen met een beperking en hun ouders, BN’ers en partners van de foundation mee als symbolisch bewijs van dat we er alleen samen voor kunnen zorgen dat elk kind kan sporten.

Op 2 oktober 2021 brachten René Martens (directeur Medux) en Esther Vergeer op de handbike, samen met nog drie collega’s op de fiets, de sleutel van Otterlo naar Nijkerk. Martens: ,,Medux, met haar labels Medipoint en HartingBank, ondersteunt graag het Sportpoli project omdat wij, net als de Esther Vergeer Foundation, zien dat de participatie van kinderen start met zelfvertrouwen. Het Sportpoli project biedt de kans om te sporten in een heel vroeg stadium. Dat stimuleren wij graag!” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie